maandag 26 maart 2018

ff de handjes laten wapperen

Op de eerste dag van de zomertijd dat ik aan het werk ben, het is heftig, de wekker ging en ik dacht het is nog donker....  maar goed de plicht roept en ik ben niet te genieten. Mijn lichaam kwam la moeilijk in slaap, laat staan dat ik er gemakkelijk uit kom...

Maar goed de plicht roep en tenslotte mag ik niet klagen ik mag werken.. Er zijn genoeg mensen die niet meer kunnen of mogen werken, en uit ervaring weet ik dat het even leuk is...maar op een gegeven moment vreet het aan je, je mist je sociale contacten, je mist de corrigerende opmerkingen van collega's etc, niet dat je vereenzaamd,. maar toch je mist wel je dagelijkse structuur en te gemakkelijk verzand je in een leven wat je niet wil. De hele dag achter je computer, veel in bed etc... dus ik ben blij dat ik mag en kan werken.

Doch de handjes laten wapperen.. Vandaag kreeg ik ineens een mail hoe snel ik de kamer van de counseling leeg kon krijgen... deze kamer moet in verband met de verhuizing dus leeg worden gemaakt de decaan moet hier komen te werken. Prima natuurlijk en ook goed maar toch. het is wel even wat men rouw op je bord kwakt. en denkt zo ik ben het kwijt.. nu is het aan die ander.

Ik hou niet van stilzitten, als het gebeuren moet dan moet het gebeuren dus ik heb meteen dozen gevraagd, zodat ik in ieder geval kon beginnen als ik zin en tijd had. Nu had ik de mazzel dat ik dus een organisatiemiddag had, dus ik kon klussen gaan doen die ik anders niet kon gaan doen. Ik ben meteen begonnen met het leeghalen van de kasten, spullen van de kant te halen, dozen in te pakken en zo langzaam bezig met het al leeghalen van de kamer. Ik moet zeggen het schiet op. ik moet alleen nog de ladenkasten met de dossiers opruimen, ik denk dat er nu ook heel veel dingen weg gegooid gaan worden, mede omdat we daar al jaren niet meer in hebben gekeken. het is ook gedateerd, zo ook een aantal boeken heb ik inmiddels ingepakt.. Als het zo doorgaat als ik nu doe denk ik dat ik binnen een week klaar ben. 

Daarnaast moest ik vandaag mijn externe schijf herstellen, deze was stuk gegaan, op deze schijf staan alle belangrijke dingen en dus heb ik via een vriend hem terug gekregen, hij ontdekte dat de hoes stuk was.. dus dat moest vervangen worden. Dat heb ik meteen gedaan, wel zo handig toch..

alleen nu zie ik nog niet wat ik moet zien.. de bestanden maar ik denk dat ik iets fout heb gedaan.. ik moet er nog een keer goed naar kijken..

Daarna nog snel even mijn belastingaangifte ingevuld.. en als het goed is krijg ik geld terug.. van de voorlopige aanslag. ook lekker toch.

Zoals ik al schreef het was een dag van wapperende handjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten