zondag 11 maart 2018

Raclette

Ooit lang geleden kreeg ik een soort van  pannetje, en ik moest daar iets mee doen met kaas, het zat bij een kaasfondue zet.. ik heb het niet begrepen totdat vriendin Kitty, die regelmatig in Zwitserland komt, mij uitnodigde om te komen eten en dan wel raclette... ik heb even nagedacht maar bedacht me ook, als het van Kitty komt kan het alleen maar goed en lekker zijn.

De eerste kennismaking was met een pannetje, 1 brandertje met kaarsjes eronder , en kaas en aardappels en een heerlijke salade.. ik was om.. 

Gelukkig had ik mijn brandertje nog bewaard, kwam ik er nog eentje tegen bij de kringloop, dus ik had er ineens 2.

Vandaag hadden we het heugelijke feit dat ook vriendin Laura meeging naar Kitty, dus er moest ook door Kitty wat verzonnen worden om te gaan eten. Dus ik nam heel netjes mijn, op verzoek, raclette's mee zodat we heerlijk deze maaltijd ook met Laura konden delen.

De sport is er deze ochtend in geschoten, ik was te moe en had geen zin, het zijn toch nog wel de naweeen van de griep en de verkoudheid, het lijkt wel alsof het niet echt weg wil.. je blijft aan het sukkelen er mee. Ik hoop toch echt dat over een week het echt over is.... het is een heftige, het is zeker mijn verzekering en mijn eigen bijdrage is zo op als het zo doorgaat.. het is een totaal pakket en ik moet zeggen soms heb ik het wat minder.

Maar goed we zijn een bikkel en we gaan er gewoon voor, vandaag dus lekker met vriendin Laura naar vriendin Kitty gereden. De rit gaat snel dat is nooit een probleem, het is kletsen, praten en voor we het weten zijn we in Noordwijk.

Bij Kitty, en altijd bij al mijn vrienden, voel ik me meteen welkom bij binnenkomst. Natuurlijk kreeg Kitty de tas uit Berlijn, de pennen en haar hobby, de beweegpoppetjes op de zon.. ze spaart ze.

We hebben eerst heerlijk zitten te kletsen, daarna heerlijk gegeten, zoals ik al hierboven beschreef,  het is gewoon kaas bakken, wel speciale kaas met augurkjes erbij en zilveruitjes, en aardappels met daarbij een heerlijke salade.. Als toetje een heerlijke zelfgekochte tiramisu.. kortom met volle buikjes zijn we rond half 9 terug naar huis gereden.. 

Gek he dat je soms niet lijkt te raken uitgepraat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten