donderdag 29 maart 2018

rommeltje

Er zijn van die dagen die anders lopen en beginnen dan je had verwacht.. vandaag was zon dag.

De hele week stond op mijn rooster dat ik dus vandaag de eerste twee uur vrij was... ik had deze uren al in gevuld, het eerste uur vrij zou ik in bed doorbrengen.. wie weet ook nog wel uur twee, of ik zou als ik toch op tijd wakker zou zijn gaan sporten het tweede uur. Dat kon mooi, om half 9 in de auto, om kwart voor negen bij de sportschool, daarna 3 kwartier cardio, na afloop snel douchen en dan naar mijn werk waar ik om half 11 zou beginnen... ideaal, dus hoefde ik dan niet meer aan het einde van deze dag nog even te sporten.

Gewoonte getrouw kijk ik altijd eerst in mijn mail, of er nog dingen zijn die ik moet weten, die waren er niet. Daarna kijk ik soms toevallig even op ons roosterprogramma, Zermelo, en daar staat nooit iets anders dan wat er altijd al stond.. behalve vandaag.... er stond ineens dat ik het tweede uur toch les moest geven... dus ik in de stress.. ik had vrij, zou ik het nog redden om op tijd te komen. Ja dus dat lukte, dus meteen alles afgesloten en spullen pakken en hollen naar mijn auto om op tijd te komen. Gelukkig maar dat ik niet fiets, anders was ik te laat geweest.. Bij aankomt bij mijn school zie ik net een mevrouw, we hebben altijd veel te weinig parkeerruimte bij onze school haar fordje ka zo neer zetten dat ze twee plekken bezet, gevolg is dat dus niemand meer zijn auto kwijt kan.. Dus toen ze uitstapte, ben ik naar haar toegelopen, men parkeert bij onze school omdat dat gratis is en men in de "stad"moet betalen, dus het kost ons veel parkeerplekken. Maar goed daar wen je aan. Dus ik vroeg haar om haar auto wat naar achteren of naar voren te zetten, omdat ze gewoon twee plekken bezet houd. Ze begon me te vertellen dat ze hem expres zo neerzette zodat ze er gemakkelijker uit kon. Dat begrijp ik wel. Heb alleen gezegd dat ik het niet echt sociaal vind naar haar mede weggebruikers, en dat zij zelf ook wel weet dat het niet zo netjes is om zo te parkeren omdat er weinig plek is.. en ze was aardig ze zette haar auto keurig een stuk terug zodat er nog een auto kon parkeren..

Daarna de school in, mijn bak met paaseitjes klaar gezet op  tafel voor de leerlingen. Het is iets wat ik eigenlijk traditie getrouw doe, een bak met paaseitjes de dag voor goede vrijdag op mijn bureau, en ik laat kinderen uitdelen zodat iedereen een eitje kan pakken. Toch blijf ik me er over verbazen dat sommige kinderen binnenkomen en zonder te vragen zo maar in de bak graaien en een eitje pakken en deze willen op eten. Ik zeg daar altijd wat van, ik vind dit niet kunnen, Daarnaast heb je altijd leerlingen die niet 1 pakken maar twee, ik ben dan heel streng en zeg dat ze allebei moeten inleveren en geen eitje krijgen als ze zo onbeschoft zijn. Of dat als ze een eitje hebben dat ze vragen om een tweede.. nee zeg ik dan altijd, je krijgt er een en je gaat niet vragen om een tweede. Het onderwijs blijft boeien, je blijft opvoeden.....

Gelukkig zijn er ook klassen die ze zien staan en zeggen wat leuk mees, en als ze dan een ei krijgen dan zijn ze blij en genieten.. Ze gooien keurig hun  papiertje in de prullenbak, terwijl er ook kinderen zijn die ze gewoon achteloos in het lokaal gooien.. of er mee gaan schieten. Dat vind ik ook raar, niet eens bijzonder dus ik spreek ze er op aan en ze ruimen het dan alsnog op.

Met de ISK had ik de laatste les zoveel eitjes over, en ik weet ik moet ze niet eten, dus ik had er 3 gehad en heb de rest verdeeld, uiteindelijk heb ik er nog 7 verstopt in mijn lokaal zodat ze die moesten zoeken. Ze vonden dat gaaf en leuk.. 

Kortom het was een rommelig begin en er waren wat meer vreemde dingen maar het is nu witte donderdag en dus morgen is een hele goede vrijdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten