zaterdag 17 maart 2018

lotus bijscholingsdag instructeurs.....

Het is zaterdag..... dat zinnetje uit de film Spijt achtervolgt me vaak op zaterdag..  

In de film Spijt moet de hoofdrolspeler zich bij zijn oma melden om schoon te maken.. Oma, heeft een knieoperatie gehad dus ze is wat kribbig. Als haar kleinzoon komt en aanbelt om 10 uur.. opent de oma met de zin : "Weet jij wel hoe laat het is?? "Kleinzoon geeft als antwoord: "Het is ZATERDAG!" waarop oma zegt.."Ik vraag niet naar de dag, ik vraag naar de tijd...." 

Hilarisch vind ik dit.... als ik dit zie..

dat zeg ik ook altijd tegen mijn wekker op zaterdag ... het is zaterdag als hij zo vroeg afloopt als nu... het is zaterdag.. Het mijn uit de armen van mijn witte vriend worstelen is een heel gedoe.. maar het lukt uiteindelijk.. bijna al moe van het worstelen.. heb ik maar meteen mijn witte vriend een andere witte vrienden jas gegeven.. de restanten van de vorige in de was gedaan, zodat ik over een week weer deze witte vriend kan omwisselen voor de volgende.. verandering van spijs doet tenslotte eten.

Gelukkig weet ik uit ervaring dat ik het eerst heel lastig vind maar dat ik ineens dan wakker ben. en naar mijn idee de hele wereld aankan.. dat kan ik niet , maar ik denk dat ik dat kan.. en dus ga ik met  open vizier de wereld in.  Om half 9 stond Ankie al voor de deur, net als Antoinet dus we konden onze weg zoeken naar Bleiswijk. Het bleek dat niet overal koning Winter zijn jas had uitgeschud, alleen in Bleiswijk en een stukje Hazerswoude.. Alphen was alleen maar koud.

Het is onderweg erg gezellig en dus hebben we ook erg genoten. De cursus dag bestond uit werken met carend das.. wat ik nooit gebruik, waar ik een hekel aan heb, wat ik dom vind en wat niet meer te krijgen is.. het is gewoon uit de handel genomen.. dus tja je kan er niets mee. We kregen er les in.. Okey het idee over de kleurencirkel was prima en ook goed te doen. Kan je je voordeel mee doen.

Daarna kregen we een stukje over epilepsie, ook wel aardig, maar je weet het meeste al.. toch is het bijzonder dat ze de namen hebben veranderd alsof daardoor epilepsie ineens anders is.. maar dat is het dus niet..
We deden nog een extra oefening met de kleuren van carendas. om  aan het eind nog een les opzet te maken..

Kortom het was wel een leuke dag, maar het was weinig doen, het was veel zitten en luisteren.. en dat breekt mij altijd op.

Verder was het om 15.00 afgelopen en konden we naar huis.. waar ik erg blij mee was.. ik stort toch even in als ik eerlijk ben..

Kortom het was een redelijke dag dat wel, maar toch merk ik dat ik soms denk waarom op ZATERDAG.. de dag waarop niets hoeft en alles mag... en dan moet ik naar de bijscholing...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten