woensdag 21 maart 2018

zoals elke Nederlander hoort te doen

in alle vroegte bedacht ik me gisterochtend laat ik snel zijn en meteen voor dat ik aan het werk ga gaan stemmen.

De nodige papieren lagen al klaar, dus ik kon zo mijn deur uitlopen, de auto in en gaan stemmen.. geen probleem dacht ik.... 

Niets is minder waar. Eerst had ik nog snel mijn moeder een app gestuurd dat ik haar succes wenste met het inschenken van de koffie bij het stemburo bij haar in de buurt, daarna snel naar de auto, ik was al wat laat.. . Terwijl ik mijn deur open doe zie ik al een buurman staan krabben.... Ik de pest in, eergisteren had ik mijn auto helemaal ingepakt zodat ik niet zou hoeven krabben.. en nu dus niet en ja hoor ik moest ook krabben... Gelukkig stond er een buurman/ oud-.leerling ook zijn auto te krabben, dus we hebben even een praatje pot gehouden terwijl we beiden stonden te krabben.. Heel gezellig.

Daarna toch maar besloten om te gaan stemmen, dit omdat ik wist dat ik verder de hele dag geen tijd had, ik iets later dan normaal op school kom maar dat is ook geen probleem, dat komt wel goed, ik hoefde toch al geen spullen klaar te zetten. 

Bij het binnentreden van het stemlokaal.. het is in een basisschool met een gymzaal en in die gymzaal is het.... ik krijg meteen een akelig gevoel omdat ik sinds gisteren weet dat het nog niet zeker is of ik wel of niet naar de andere locatie moet.. we hebben minder leerlingen dus waarschijnlijk kan ik blijven..  dus goed terwijl ik het stemlokaal binnenkom, ontstaat er een lichtelijk paniek.. ik ben de eerste en meteen de moeilijkste omdat ik niet bij mijn toegewezen stemlokaal ben gegaan maar dat ik dus naar een andere ben gegaan die dichter in de buurt zit en op de route naar de school zit.. dus tja.. nu zit er een mevrouw die het voor het eerst doet.. 

Ze raakte compleet in paniek.. ik dacht nog, okey dat is dus te laat op mijn werk.. ze zei nog er wat stil bij.. u bent de eerste en ik weet nog niet hoe het werkt.. Dus ik kreeg twee formulieren mee, al heeft ze me niet afgetekend maar goed het is prima. ik heb mijn stemmen uitgebracht..  en kon het pand verlaten in de wetenschap dat ik de eerste was in dit stemlokaal in Alphen aan den rijn. Toch wel uniek.. 

Al moet ik zeggen als ik zo terug kijk was dat wel wat veel sociaal contact zo voordat ik op mijn werkvloer ben.. is wel even wennen....

Daarna naar mijn werk, een heerlijke dag gedraaid, het was een om en om dag, dus een reguliere klas en daarna een isk klas.. en zo wisselde het zich de hele dag door.

Kortom ik het was weer een mooie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten