maandag 5 maart 2018

voorrang???

Hmm vandaag las ik het stukje in de Kampioen van de ANWB. Ik moet zeggen dat ik nogal schrok al begrijp ik wel hun uitleg en dat het wettig klopt.
Ik zal het stukje hieronder even weergeven.

Er was een vraag namelijk of de voorrangsregels  op een gaybrapad hetzelfde zijn als op een zebrapad

Het antwoord was als volgt:
Een gaybrapad lijkt op een zebrapad, maar dan in  regenboogkleuren. Het ligt op de openbare weg en is bedoelt om aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBT-gemeenschap. Gelden er dezelfde regels als bij een zebrapad? Het antwoord is nee. Een zebrapad heeft zwart en witte strepen, wordt aangeven door  een verkeersbord of verkeerslichten en bestuurders moeten voetgangers en gehandicaptenvoertuigen die willen oversteken  voor laten gaan. Een zebrapad is, dankzij deze wettelijke regels, een veilige oversteekplaats en geeft ook een veilige looproute aan. Bij een gaybrapad gelden deze regels niet en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Altijd goed opletten dus.



Ik was hierover nogal verbaasd in mijn beleving is een zebra of gaybrapad gewoon een wettelijke overgangsplek voor voetgangers. In de veronderstelling dat dit dus eigenlijk alleen maar iets is om aandacht te vragen voor de LHBT gemeenschap geeft toch te denken... je zou er maar op staan als gezellig stel met de voorkeur voor hetzelfde geslacht en een foto willen maken.. en dan ineens komt een  automobilist aan die toch niet zo gecharmeerd is van mensen die vallen op mensen van hetzelfde geslacht en die geven even vol gas...  Bijzonder toch.. eigenlijk blijkt dus dat dit niet iets is om mensen te beschermen maar eigenlijk gewoon een soort van streetart maar dan wel met een verkeerde werking.

Ik blijf me soms verbazen over Nederland..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten