zaterdag 16 september 2017

Klusje voor de zaterdag

Gelukkig werd ik gevraagd of ik wilde komen lotussen bij de open dag van de brandweer van Alphen aan den Rijn. 
Al ruim van te voren was ik door brandweerman en vriend / collega Martin gevraagd of ik daar aan mee wilde werken.
Mijn antwoord is dan altijd graag, vind het erg leuk om te lotussen en zeker voor de brandweer van Alphen waar ik een aantal mensen ken.

Het lotuswerk ligt momenteel voor mij niet voor het op het oprapen. Dit heeft vooral te maken met het gegeven dat we nu ons netwerk moeten gebruiken, aangezien ik altijd heel trouw ben geweest en nooit mijn kaartjes heb afgegeven bij klussen, vis ik nu soms behoorlijk achter het net. Veel lotussen, die broodlotussen zijn hebben zoveel klussen ingepikt dat er eigenlijk voor de mensen die het voor hun hobby doen geen klussen meer zijn. Het netwerk is dus niet erg groot meer. Het is jammer dat dit zo gebeurt, mede omdat daardoor ook heel veel cursisten steeds dezelfde lotus krijgen en daardoor dus ook eigenlijk al weten wat ze kunnen verwachten. JE kan nog zo goed zijn als lotus maar uiteindelijk als je ergens te vaak komt, kennen ze je te goed, is het te amicaal maar ook is het zo dat je dan te vaak hetzelfde doet. Als men stabiel draaien steeds met dezelfde lotus doet, kun je je voorstellen dat het schrikken is als je ineens in het echt een persoon tegenkomt die of zwaarder of lichter is als de persoon waarop je hebt geoefend.. kortom ik denk dat het goed is voor diverse instructeurs om naar klussen af en toe andere lotussen mee te nemen.
maar dit even terzijde.

Ik was keurig op tijd aanwezig na te hebben gesport bij Jawi, waar ik de Pavi heb gedaan, het is bijna een gedicht. het was ouderwets gezellig met min sportmaatje Paulien waar ik weer vreselijk mee gelachen heb. 

Bij de brandweer, wel met een kroon minder, mocht ik in een kamertje me omkleden en grimeren, zoals altijd is er bij een auto ongeluk een hoofdwond wat men vraagt, dus dat is simpel op te zetten. 
Wel is het dan handig om niet de gordel om te doen als je dit moet spelen anders kan je niet aan een hoofdwond komen.

Het was een klusje die om 13.00 begon en om 13.15 was ik uit de auto gehaald en was ik klaar. Ze hadden hele spectaculaire oefeningen met persoon van het dak takelen etc maar van de Arbo mogen we dit niet meer als lotus. Toen ik net begon hebben we heel veel gekke dingen gedaan, zoals inderdaad in een brancard liggen en dan van het dak getakeld worden, we deden dat gewoon. Nu mag je eigenlijk niet zoveel meer, is ook prima het is voor onze eigen veiligheid maar toch.. soms mis je wel die spectaculaire dingen zoals in een hoogwerker te staan om uit een hoog gebouw te worden gehaald etc.

De klus was dus heel snel geklaard, ben nog even wezen kijken op het terrein waar ik de eigenaar van de escape room tegenkwam, erg leuk om hem weer even te spreken en natuurlijk een aantal brandweermannen die ik te lang niet had gesproken ook erg leuk.

Kortom het was misschien niet lang dat ik wat moest doen maar zeker weer de moeite waard, volgend jaar ga ik zeker weer meehelpen als ze me vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten