maandag 18 september 2017

Dat is nu uit de mode

"Heb je een vuurtje voor mij....... 
Wat zit je haar leuk
Wil je wat drinken.."

De zinnen uit mijn versiertijd zijn uit.. doen het niet meer goed, hoogste tijd om eens met mijn brugklassers van de tweede klas te gaan stoeien met de beste versiertrucs en zinnen.

Kortom het was tijd om een lesje te maken met verliefdheid en met emoties... met een zgn cross motief. ( hier komt later een blogje over)

Het was geniaal, een aantal leerlingen kwamen met zulke mooie scenes en toneelstukken, Geweldig.

Een paar waar ik echt om heb gelachen waren onder andere

"Hey meisje strik even je veters, ik wil namelijk niet dat je voor een ander valt"
"Hey ga je mee hockey spelen, ik wil jouw stick wel eens zien"
"boom boom boom boom i want you in my room"
"Is je vader soms een dj, je bent zon mooi plaatje"
"Deed het pijn toen je uit de hemel viel, je bent namelijk alle Jezus mooi"
"Je vader is vast een piraat, want jij bent zon mooie schat"
"wow als deze plek een bloementuin was, dan was jij de mooiste bloem die er bloeit"
"Is het nu de zon of ben jij het waardoor ik in vuur en vlam sta"
En meer van die geniale vondsten van de leerlingen.

Het leuke van dit onderdeel van deze les is, dat zowel jongens als meisjes elkaar versieren, daar doen de leerlingen niet moeilijk over, Denk stiekem ook omdat ik van  te voren uitleg dat het niet anders kan, omdat er vaak of meer meisjes of jongens in de klas zitten. Ik maak dan meestal de opmerking erbij dat het in Nederland normaal is dat jongens met jongens trouwen, meisjes met meisjes, en dat, wat wel heel gek is, mannen met vrouwen trouwen.. zo bijzonder. Je ziet de leerlingen dan lachen en men heeft alle respect voor de spelers. Er word niet Homo of wat dan ook geroepen. WE lachen met elkaar om de zinnen en de situaties.. erg gaaf is dit  om te doen.
De leerlingen bewegen vrij over het podium en spelen fantastische dingen en liggen met elkaar krom van het lachen. De achterliggende gedachte van mij is, dat ze vrijer worden in het spelen, maar ook dat ze met elkaar lol hebben en ook dat een aantal misschien wel wat meer verlegen leerlingen nu durven te spelen wie weet ooit zelf iemand met een originele zin aan te spreken om diegene zijn of haar aandacht te krijgen en wie weet wat er uit voortkomt.

Kortom het was een uurtje lachen met deze gasten en ik heb zo genoten van hun vrijheid, hun vertrouwen en hun spel genisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten