zaterdag 2 september 2017

hulp op afstand

Mijn dierbare moeder van 83 jaar heeft een nieuwe telefoon. Haar nokia werkte niet meer naar behoren dus ze moest over op een andere telefoon. Ze heeft gezocht en een nieuwe gekocht. Een senioren telefoon. Een telefoon die gebruiksvriendelijk is, waarmee ze dus goed mee over weg zou moeten kunnen..

De fabrikanten zijn erg goed met nadenken, want de gebruiksaanwijzing is van dien aard, dat bepaalde vrienden van mij, hierbij hun leesbril op moeten zetten om het te kunnen lezen. anderen die niet zo technisch zijn zullen al bij de eerste zinnen afhaken. Kortom het seniorenbeleid is dan niet doorgedrongen in de wereld van de mobiele telefoon, wel een speciale telefoon maken met daarbij in ieder geval grote toetsen, een sos toets maar de gebruiksaanwijzing zo minimalistisch  maken  en op een formaat zetten dat een wat oudere dame van 83 met toch wat strammere vingers hier niet echt mee uit de voeten kan, laten we het zo stellen, ze is een uur bezig met alleen maar haar vingers te bevochtigen, haar loupe er bij te halen, haar leesbril goed te poetsen, en een pincet nodig om alleen al 1 blz om te slaan.. kortom het is afzien en tobben met een hele grote T.

Gelukkig is mijn moeder niet achterlijk en is ze natuurlijk daar al veelvuldig mee in de weer geweest, Ze is naar diverse mensen gelopen die haar zouden kunnen helpen.. helaas lukte het haar niet tot grote frustratie van haar.. Dus ten einde raad heb ik mijn moeder, terwijl we aan de telefoon zaten, maar geholpen. Op het internet gezocht op haar merk telefoon en daar de gebruiksaanwijzing bij gepakt. 

Haar stap voor stap door de gebruiksaanwijzing geholpen. Haar steeds weer overnieuw laten beginnen. Ze heeft me die avond wel tig sms-jes gestuurd maar nu weet ze hoe het werkt. 

Het is een lastige als je dit moet uitleggen via de telefoon. maar goed het is gelukt. Daarbij heb ik haar de opdracht gegeven om mij elke dag een sms-je te sturen, wat ze trouw heeft gedaan.. ze kan het dus nu.. heerlijk, voor haar een gemak erbij en voor mij ook een stuk rustiger. Altijd als ik terug kom van de vakantie of aangekomen ben op mijn bestemming dan stuur ik haar een sms dat ik er ben, zij stuurt dan ff een sms-je terug dat ze het heeft gelezen. De laatste tijd belde ze dan maar, en aangezien het toch wel schrikken is als ze belt, want mijn moeder belt alleen maar in noodgevallen is dat probleem nu ook bezworen..

Zij kan weer sms-en
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten