vrijdag 22 september 2017

Eten bij de Burgemeester

Mijn eerste kennismaking met De Burgemeester in Alphen aan den Rijn was zo succesvol dat ik dacht dat ik er goed aan zou doen om de eetgroep hier een plezier mee te doen. Het eten is er goed, de sfeer is er goed en het is er erg gezellig om te zitten.

Dus het was snel geregeld, ff afspraak maken, de eetgroep inlichten waar we gaan eten, het was tenslotte mijn beurt om iets te regelen en af te spreken. De volgende keer zal ik mij weer buigen over een heerlijk recept en een pracht van een maaltijd maken, maar eerst uit eten met elkaar. 

Het was bijzonder ik kwam aan bij de parkeerplek, en net toen ik over wilde steken, kwamen mijn eetgroepmaatjes eraan. Dus dat was leuk. Terwijl ik stond te regelen dat ik mijn parkeerkaart moets printen, kwam er een jongen bij me staan, en die zie weet u nog wie ik ben, uit mijn jaren als docent heb ik zoveel leerlingen gezien, en sommigen blijven me altijd bij.. hij ook, ik weet zijn geschiedenis, ik weet hoe hij in elkaar zit, ik weet dat hij het slecht pad  op ging.. en hij zag er goed uit. maar ik wist zijn naam niet meer.. Dus dan ben ik ook eerlijk en zeg dat ik dat niet weet. Hij vertelde zijn naam en ik wist het weer. Ik was zo blij om hem weer te zien, omdat ik me wel eens heb afgevraagd hoe het met hem ging. En het gaat goed, hij werkt momenteel, hij is druk bezig en eigen cafe te openen, en het leven lacht naar hem.. Ik was super blij om hem te spreken en te zien.. zo gaaf.

Had helaas te weinig tijd om met hem bij te praten, maar dat komt dan ook wel goed dat kan niet anders.

Het was in ieder geval leuk en gezellig zo op deze manier, ik hoop hem nog een keer te zien.

Daarna waren mijn eetgroepmaatjes er al en zijn we naar de Burgemeester gelopen wat vlakbij om de hoek was. Daar werden we met open armen ontvangen.

We bestelden natuurlijk eerst het beruchte broodje dip, daarna had ik als voor gerecht een gevulde portobello met spinazie en geitenkaas, als hoofd een groente taartje, en als na gerecht het grand dessert.. het was allemaal even heerlijk en lekker.. het was genieten samen.

De rest had natuurlijk ook prachtige gerechten en het eten is altijd goed daar.

We hebben tijdens het eten weer heerlijk bijgepraat, over van alles en nog wat, over de buren van de ene die marokaans zijn, die elke keer met offerfeest of suikerfeest wat te eten brengen, en die zij  altijd met het suikerfeest een taartje brengen, etc, tot over Trum en Korea, over hoe het op scholen geregeld is en noem maar op..het was erg leuk wederom.

Ach eigenlijk is het eten in combinatie met goed gezelschap altijd erg leuk en mooi

kortom het was weer een avond om van te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten