maandag 11 september 2017

Heel Holland zit weer aan de buis

Vorige week de eerste aflevering.. Woensdagavond meteen De smaak naar meer, dus we zitten er weer in.

Heerlijk programma dit, ik geniet met volle teugen van dit programma.

Helaas kon Martine Bijl niet presenteren wegens haar gebroken heup, maar Andre begin ik ook te waarderen, Het eerste jaar dat hij het presenteerde, miste ik Martine vreselijk, maar zoals zo vaak, is het even wennen en dan is het goed. Andre doet het leuk, maar de humor is wat minder sterk. De droogheid van Martine mis ik, gelukkig bakken veel mensen te droge cake etc, dus dat scheelt, dus de droogheid zit er wel in.


De eerste keer vond ik het erg grappig dat een hetero man zichzelf behoorlijk stond te verschonen over hoe zijn vrienden dit zien dat hij taarten bakt. Hij begon er meteen al over dat zijn vrienden dit belachelijk vonden en zeker nu hij als man, juist als man, een rozen taart moest maken.. Hoe dat zo.. je bakt of bakt niet, en de beste bakkers zijn vaak mannen.. en ook vaak echte mannen met buik en al..
Dus dat vooroordeel is dus nog niet doordrongen in het hoofd van deze Feyenoord fan... Misschien zegt dit wel al genoeg.. het woord Feyenoord en fan..  Als kennelijk fan ben van deze Rotterdamse club moet je mannelijk zijn, dat klopt ook wel, je moet tenslotte behoorlijk goed zijn in bierdrinken, fonteinen in andere landen kunnen slopen zo ook je eigen stad,. maakt niet uit of je nou wint of verliest.. maar gesloopt moet er worden.. Dus ik denk dat als hij uit de tent word gezet omdat zijn baksels niet goed zijn, er aardig wat dingen gesloopt gaan worden.. laat staan als hij wint en al zijn vrienden kom bij de finale...  kan nog en spectacel stuk worden

Dit keer was de technische opdracht het maken van Zoenen, het woordje wat er vroeger voor stond is al weg gehaald dus men maakte zoenen.  Ik heb met verbazing zitten te kijken hoe je deze dingen maakt, het lijkt zo simpel als je het bedenkt, een koekje wat stijf geslagen eiwit met suiker natuurlijk, en dan een laagje chocolade.. heel eenvoudig.. maar het is heel wat meer werk dan ik ooit heb geweten. Zon simpel hapje lucht met smaak, is als het echt handwerk is heel veel werk.. 

Dit zag je ook terug in het resultaat.. het was nou niet echt een succes.

Inmiddels heb ik ontdekt dat er ook een heel Holland bakt app is.. geweldig.. ik geniet volop

Kortom de komende tien weken zit ik op zondag en op woensdagavond te genieten van al dit geweldige baksels die gemaakt gaan worden  om er naar te verlangen maar niet om ze op te eten. dat is weer een ander  detail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten