donderdag 10 augustus 2017

Van je vrienden moet je het hebben

Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik naar een heel heel fout programma kijk op sbs6, namelijk het programma Van je vrienden moet je het hebben. Ik kijk er met kromme tenen naar, ik kijk met verbazing en ben totaal verbijsterd over hoever mensen gaan voor geld. Het ergste is wel van dit programma dat het altijd heel erg plat is.. banaal gewoon.. Dat mensen dat allemaal doen en dan nog niet eens zeker weten of ze wel of niet winnen.. dat is heel erg vind ik.. Ze gaan ver sommigen, laten hun gezicht blauw spuiten, scheren hun halve gezicht kaal, laten tekst op hun hoofd zetten met henna wat dan 3 weken blijft zitten.. kussen met onbekenden die ze pas later zien, likken chocolade pasta of pindakaas van elkaar billen, likken pindakaas onder een behaarde oksel weg van een totaal vreemde man.. plakken oksel haren, schaam haar, borstharen op hun gezicht, laten zich beschieten met painball kogels terwijl ze geen bescherming hebben etc.. en dat allemaal omdat ze misschien 15000 euro winnen.


Ik zie dit, ik kijk en besef me hoe ver mensen gaan voor geld.. Hoe ze zich laten vernederen, hoe ranzig ze doen, hoe ze elkaar opjutten om dit te doen, kortom ik ben heel erg verbaasd. Ik kijk het nu een aantal weken, en besef me steeds meer hoe ver mensen gaan voor geld. Ook de groepsdruk heeft natuurlijk zijn invloed, kortom het is bijzonder om dit te zien. Dit geeft me ook wel een kijkje in hoe sommige processen werken, hoe mensen, soms pubers die ik dan les geef, onder groepsdruk van alles doen om vooral geen spelbreker te zijn voor iets of iemand.. heel bizar vind ik dit.

Ik heb wel vaker van dit soort programmas gezien dat mensen iets moesten doen vo0r 1000 euro en dan ook van alles deden maar dit programma spant echt de kroon.

Natuurlijk ben ik me er wel van bewust dat mensen altijd elkaar beinvloeden maar in dit geval is het wel heel erg. Ze zetten elkaar ook steeds in de schuld, als de ene zich kaal laat scheren, dan moeten de anderen ook wel mee gaan in iets wat misschien nog veel erger is, zo werkt het natuurlijk, je doet iets voor de groep en als iemand dan zegt dat hij of zij iets niet doet. dan is er denk ik weinig over van de vriendschap die ze dachten te hebben.. maar dat kan ook aan mij liggen.

Ik weet niet hoeveel afleveringen er nog komen.... maar ik blijf het volgen en kijken omdat ik het verbazend vind wat er gebeurt.. misschien voor de lezers  iets om 1 keer te bekijken en ook te beseffen hoe men mee gaat onder groepsdruk etc.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten