dinsdag 22 augustus 2017

De kop is eraf

Dag 2, was een rustige dag, dat is bekend.. het was een uurtje uitslapen.. wat wel erg welkom is, mijn ritme van het schoolleven heb ik nog niet echt op de rit.. laat ik het maar zo zeggen.. het is er nog niet. Het vroeg naar bed gaan is niet echt iets wat me lukt, ik doe aandoenlijk mijn best maar het werkt dus niet helemaal zoals het moet gaan werken. Gevolg is dat als de wekker gaat, ik op ben, ik sta op, doe heel lief mijn ogen open, bedenk me dat ik het naar mijn zin heb.. sta op, doe alles wat ik moet doen om naar mijn werk te gaan.. vandaag voor het eerst mijn lange broek weer aan.. en mijn dichte schoenen.. wat een hitte is dat meteen.. maar verder gaat het zijn weg.

Op school moest ik onder het tweede uur vertellen wat de counseling inhield, waar de leerlingen mee bij mij konden komen, dat heb ik gedaan, dat ging redelijk vond ik. Daarnaast had ik een aantal tussenuren.. Dus ik ben maar gaan sporten mijn cardio gedeelte even extra aangepakt. Tussendoor, ik had nog een uurtje over, ben ik snel de nodige boodschappen gaan doen, ze snel even naar huis gebracht, in de koelkast gezet, zodat ik als ik klaar was om 14.10 naar huis kon.  Daarna had ik een gesprek met een collega die even zijn hart wilde luchten.. als counselor doe je dat ook, is ook prima. 

De rest van dat uur ben ik gaan dwalen door de school, even een paar leerlingen begroet, dat maakt het zo mooi het weer beginnen op school.. de leerlingen die ik zie.. ik geniet, ze geven energie en het is gewoon een soort van een warm bad.

De les die ik moest geven, het installeren van de i-pad was nou niet iets waar ik echt naar uitkeek, dus ik was blij dat ik kreeg te horen van mijn collega dat hij het bijna af had maar dat niet alles lukte omdat de wifi niet meewerkte en sommige leerlingen dus geen i pad hadden. Een groot voordeel, mede omdat de coach van deze klas al had gezegd dat ik maar een drama lesje moest gaan doen met deze klas omdat ze zo sociaal onhandig zijn, ze dat liever had dat we daar wat aandacht aan gaven.

Ik was superblij dat dat mocht, dat is mijn gebied, daarin kan ik functioneren en dat ken ik.. dus ik heb vandaag mijn eerste lesje drama gegeven, het is even inkomen, maar je merkt het gewoon je werkt op de automatische piloot. je zegt wat je wilt, je doet wat je moet doen.. en het loopt, Je kan, omdat je de stof beheerst de leerlingen in de gaten houden en zien wat ze zoal doen en daarop reageren. Soms zelfs van te voren op ingrijpen.. het is ideaal..

De les verliep zoals het hoort, een eerste les, chaotisch maar zo lekker en leuk.. het was genieten met elkaar. De kids speelden hun solo prachtig mooi en goed. en ik ben meer dan tevreden. Al is dit wel een klasje om vooral in het begin een duidelijke structuur te geven en te bieden om ze zo in het gareel te houden. Maar dat komt vast goed,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten