zondag 6 augustus 2017

tja

De wekker ging deze ochtend en ik dacht alleen maar... ik denk dat ik blijf liggen. Ergens gaat er dat toch iets mis, ik sta op, drink, omdat het moet wegens dat de stofwisseling op gang komt door cafeïne een kop koffie, dit in verband met het feit dat er toch wat kilo's af moeten, de vraag is niet waar, maar eerder hoe? Dit schijnt te werken,... dus ik drink tegenwoordig 1 kop koffie in de ochtend.. het is erg wennen, de smaak gaat goed, maar wel de lichamelijke reactie is bijzonder.

Daarna eet ik mijn bakje magere yoghurt met muesli, met bosbessen, eet een banaan, drink nog een kop thee, spring onder de douche en er weer onderuit. drink een kop thee en dan ga ik naar de sportschool... 

Vandaag kregen we les van Jeroen, een onschuldig ogende trainer, maar wat een beul.. hij had mij al gevraagd wat ik leuk vond, en ik had al aangeven dat ik een soort van circuit erg leuk vind. Dat is echt zo. het is genieten altijd. je doet je ding voor jezelf en je kan zo hard werken als je wilt.  Je eigen tempo.. dus dat is lekker.

We kwamen de zaal binnen en kregen meteen te horen dat we een circuit gingen doen, het was simpel.. eerst 15 burpys, dan 3 rondjes hardlopen door de zaal, daarna 15 airsquats, wederom 3 rondjes door de zaal rennen, daarna, een oefening, ik heb geen idee hoe het heet, maar het was met een schijf de grond aantikken in squat positie dan hem optillen boven je hoofd en weer terug.. dit ook 15 keer, en wederom 3 rondjes rennen... daarna een buikspieroefening met een grote bal. Deze bal tussen je benen en armen en benen bij elkaar brengen en dan overpakken etc. 15 keer en juist weer 3 rondjes rennen... daarna het hele circus nog een keer.. in totaal 5 rondjes halen in een uur...
Een mede sporter zei na de uitleg.. het word vanzelf 11 uur en dat is ook zo.. dat komt vanzelf dat kan niet anders.. maar het was een lange weg, dat begrepen we allemaal.

Kortom het was een uur dat afzien was.. maar het ergste kwam nog wel.. toen we eindelijk ronde 4 hadden gehaald kwam de opdracht dat we de laatste ronde.. alles dertig keer moesten doen in plaats van 15 keer.. gevolg.. gesloopt... we hoefden dan niet te rennen maar wel alles 30 keer te doen.

Het was afzien, sommige mensen liepen kokhalzend van misselijkheid de zaal uit, anderen lagen voor pampus ergens bij te komen.. maar we hebben het gedaan.

Kortom de eerste gedachte van deze ochtend was misschien een beter te volgen idee geweest maar ik moet zeggen het was heerlijk om te doen. Merk ik, dat ondanks dat ik niet snel ben, ik toch alles doe, zonder te smokkelen, en dus uiteindelijk fitter ben dan ik besef. Ik red het en kom er mee weg. 

Nu vraag ik me alleen af hoe het morgen zal zijn met de spieren... we binnen maar dat het mee gaat vallen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten