dinsdag 15 augustus 2017

Parijs ( de gratis op en off tour)


Natuurlijk hebben we al het nodige gezien in en van Parijs, Maar als je een gratis op en af tour krijgt van je reisbureau zeg je geen nee, en als Nederlander ga je er voor. Je weet nooit waar je terecht komt tenslotte.

De nacht was prima te doen, goed bed en heerlijk geslapen. Heel diep zelfs de buitenlucht heeft toch zo zijn charme en impact. Dus besloten we gisteren om toch maar een half uurtje later op te staan. Dit om te voorkomen dat we deze dag te moe begonnen. Het is tenslotte vakantie.  Dat later opstaan houden we er in is heerlijk.

De dag begonnen met de op en af bus, aangezien het mijn dag was en ankie het toch niet kan Laten en alles in de hand wil hebben, was het ideaal ik zeg wat Ankie reageert en... juist neemt her over. Ideaal . We waren dan ook snel bij de op en af bus. We besloten om de groene lijn te nemen om toch de Eifeltoren te bekijken, er dus langs te rijden. . Dat ging goed, maar al gauw was het klaar, met de tour, we hebben geen zitvlees dus na driekwart van de toer de bus uit, besloten om het programma om  te gooien. Eerst ff naar de slotjes. Dezen zijn verplaatst naar een ander gebied en het zijn de stukken hek die er altijd stonden, alleen nu op een andere plek. Goed bedacht door de bestuurders van Parijs.

Nadat we daar hadden gelooen moesten we er aan gaan geloven, we gaan naar pere lacese of hoe je dat ook schrijft. Dit keer is het gelukt om er te komen. Alleen waren de plattegronden op, dus moesten we met mobiel zoeken, lastig maar al snel vonden we het graf van Jim Morrissen , daarna het graf van Oscar Wilde, mooi graf maar wel doelwit van vandalisme, uiteindelijk het graf vsn Edith Piaf, ik had geen bloemen dus heb ik maar op elk graf een steentje gelegd. Dit doen joodse mensen als ze een graf hebben bezocht in plaats van bloemen. Vind dit wel mooi en passend omdat ik altijd overal stenen vandaan sleep die ik in een pot doe.

We hebben er veel uren doorgebracht. Slenteren en kijken, nadat we deze drie graven hadden gezien was het heerlijk dwalen. Het gedeelte waar de slachtoffers van WO 2 herdacht worden is aangrijpend zeker omdat het zo rauw is, niks niet verbloemen maar de beelden zijn uitgemergeld , zijn afgrijselijk om te zien, het is heftig maar wel realistisch en daardoor komt het heftig binnen,

Na het bezoek aan dit kerkhof eerst maar eens bij gekomen op een terras om
Daarna naar het hotel te gaan. Daar ons opgefrist om de laatste avondmaal te eten in onze buurt Montmartre ,  heerlijk gegeten, life muziek, sfeer, kortom prachtig en goed. Nog even op
Aanraden van de buuf naar de sacre cour bij nacht, was een mooie afsluiting zeker omdat er een mus was heeelijk

Deze blog schrijf ik nu terwijl de stad nog bruist zittend in het raam omdat het nog een zwoele nacht is 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten