woensdag 9 augustus 2017

Amsterdams museum

Eindelijk is het gelukt, ik ben met vriendin Kitty in Amsterdam aangekomen. Het was een wonderbaarlijke ervaring dat dit zomaar kon zonder gedoe. We hadden afgesproken op voorhout en niet zoals ik dacht op Voorburg, maar ik heb het gevonden, wel even niet goed geluisterd naar de tom tom, maar ik was er en ruim op tijd. Dus we konden zo de trein in en naar Amsterdam.

We konden het bijna niet geloven dat we dat zouden redden. We zijn bijna op onze knieën gevallen en de heer gaan bedanken maar aangezien het erg druk was hebben we dat maar niet gedaan. 
We zijn begonnen met een heerlijke kop thee  op een terras bij een Haarlems café met uitzicht op het station en op de mensen. Een plek midden in het straatleven, maar we hadden genoeg bij te praten dus zo erg was dat niet, het was eigenlijk alleen maar leuk en gezellig. 

Daarna zijn we gaan lopen naar het Amsterdams Museum, ik ben jaren er langs gelopen, heb me nooit afgevraagd wat het nu was, totdat ik een keer in een vage bui het heb opgezocht op internet en daar was ik onder de indruk, omdat het een museum gaat over Amsterdam, de vaste tentoonstelling DNA van Amsterdam was erg mooi om te zien, interactief en het mooie was dat schilderijen afgewisseld waren met bewegende beelden met voorwerpen etc.. dus het was gewoon mooi van opzet.  Ook de vloer me allemaal stukjes vloerkleed uit diverse landen met schilderijen erg mooi en boeiend. Zeker de foto met 4 voetballers die eigenlijk de letters Ajax vormen in hoe ze zitten prachtig. 

De tijdelijke tentoonstelling van Puck en Hans was voor Kitty een feest van herkenning, ze herkende kleding die ze zelf gedragen had, dus dat was erg leuk. Deze periode is aan mij voorbij gegaan, tja ik was toen 6 en woonde nog in het gehucht Mussel waar het woord Amsterdam eigenlijk alleen maar verdoemenis betekende.. laat staan de mode van die stad.. Een ontwerp met een vrouw met een blote borst.. dat kon niet gewoon.

Kortom het was mooi opgezet.
We hebben het museum verlaten via de Begijnhof ,wat een mooie hofje is, was  ik ook nog nooit geweest, we hebben daar heerlijk gewandeld , de Begijnkapel in geweest en ook nog een oud kerkje wat er stond. Erg leuk.

Daarna wilden we nog naar het Museumplein lopen om naar het museum te gaan met de tentoonstelling van Banksy, een streetart artiest wiens werk kapitalen waard is. We zijn er niet aangekomen, we hebben op het Rembrandtplein heerlijk geluncht en zijn daarna rustig via allerlei kruip en sluip door straatjes naar het station gelopen.
We hebben nog wat leuke streetart dingen gezien, zoals het gezicht van de Franse kunstenaar die overal zijn gezicht in gips afgiet en dit op de muren plakt.. heb hem al in London gezien, al in Berlijn en nu dus ook in Amsterdam. Wel vond ik het opvallend dat de muren in Amsterdam, waar wij liepen wonderlijk schoon zijn en niet echt veel streetart bevatten. jammer het is zo leuk om te zien, zeker als je er oog voor hebt.

Aan het einde van de dag zijn we weer heerlijk met de trein naar de auto's gegaan en ondanks dat ik me toch weer verreden heb, en rotonde maar 3 keer heb genomen omdat ik mijn afslag niet kon vinden ben ik veilig thuis gekomen. 

De avond stond in teken van de Kettlebell wat weer erg leuk was en gezellig maar niveau te doen. wel pittig maar goed vol te houden.
 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten