zondag 13 augustus 2017

Parijs dag 1 ( de reis)

Het is wennen vroeg opstaan en daarbij beseffen de komende maanden is het elke maandag weer aan de orde. Gelukkig is dit de laatste maandag van de week. Inpakken van de laatste restjes, prullenbakken leeg , laatste afwasje  etc dus klaar voor vertrek.  Om 20 over 7 was Ankie al aan de deur met haar zoon die ons weg ging brengen. Zoals te Verwachten was veel te vroeg op Schiphol om de trein te pakken naar Parijs.  Dus bakkie thee , trein zoeken en gaan. Het is wat georganiseer dat wel maar het loopt goed. Met spullen uitpakken in de trein stond een meneeer erg te zuchten achter mij omdat ik niet opschoot dus heb ik ruimte gemaakt met de opmerking dat die meneer zo staat te zuchten dat ik haast moet maken nou nee dus .  De reis ging sneller dan we dachten en voor we het wisten waren we al in Parijs. Ankie is geweldig, net als Kitty had ze de route uitgestippeld baar het hotel, met de metro. Het ging perfect, lastig is wel dat he 92 en nog meer trappen op moet lopen  met je koffer en Met je hand bagage,  koffer 11 kilo , rugzak 5 kilo, handtas met water wc 5 kilo,  kleine tas 3 kilo. Kortom het was zweten geblazen. Maar we  hebben het gered. Dus tiener uit de metro kwamen zijn we eerst maar eens op een terras gaan zitten om wat te drinken. De kaart erbij en kijken hoe we moesten lopen naar het hotel. Het was maar 50 meter dus appeltje eitje voor een normaal mens, lees goed een normaal mens, voor twee mensen die rondlopen als een postduif met een stoornis in zijn richtings gevoel een hele opgave.

Kortom we begonnen te lopen en hebben ondanks Google Maps , met opmerkingen als ga Oosterwijk etc, dit voor twee mensen die links en rechts al lastig vinden , was geen succes.
Dus maar de ouderwetse manier , juist vragen in het Engels. Een zeer vriendelijke meneer met toch een soort leedvermaakachtig lachje om zijn mond wees ons een trap, vsn ik weet niet hoeveel treden maar het waren er heel veel, die moesten we op en dan links. Dus in volle bepakking en blik op oneindig zijn we deze trappen beklommen, we laten ons niet kennen. Boven aan gekomen. Roken
We onszelf behoorlijk maar dat mocht de pret niet drukken.we liepen op de goede straat en we vinden ons hotel, juist de korte trap tegenover het terras waar we onze kop thee hebben gedronken bijna naast de metro , we hebben dus voor niets de Montblanc der trappen bedwongen, bij aankomst in get hotel konden we meteen naar binnen, onze kamers opzoeken en inrichten, het zijn prachtige kamers.'mooi en kleurrijk en dat wat je nodig  hebt is er.

Daarna dwalen door de stad, eerst Llangs Montmartre het plein, sfeervol en leuk
Ook hIer de streetArt gezien, prachtig maar ook
Veel straatmuzikanten, tevens twee kerken bezocht waarvan in eentje een orgel piano concert was. Bij de SacreCour gezeten, prachtige dingen gezien. Daarna dwalen dor de wijk om
Later terug te keren naar het hotel om daar even ons op te frissen om daarna lekker te gaan eten.

Pizza dit keer met als toetje een bananen split heerlijk. Kortom een mooie dag .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten