woensdag 30 augustus 2017

My kitchen rules

Mensen die mij al wat langer kennen, weten dat ik graag tijdens het eten kijk naar kookprogramma's.
Het zal er vast mee te maken hebben, dat ik dan lekker zit te eten terwijl ik dan in mijn verbeelding bedenk dat de koks voor mij aan het koken zijn. Ik eet dan in alle rust mijn soep, mijn groente met vegavlees, en op woensdag en op maandag met wat rijst erbij.. wegens de energie die komt uit koolhydraten voor de kettlebell van de avond.  Het is heerlijk om zo te eten.. en te denken dat je een vier sterren maaltijd hebt.

Sinds afgelopen maandag is het programma My kitchen rules weer op de buis (net 5)..  en ik vind dat leuk, naast Master chef Australia, is dit toch een wat minder zachte programma. Dit is af en toe recht voor zijn raap.. er worden klappen over het eten uitgedeeld waarbij ik denk.. okey.. dat is niet aardig. maar wat is het smullen om dit te zien..

Het concept is gemakkelijk, een koppel gaat koken voor een aantal andere koppels en een jury, in hun thuisrestaurant. De koppels krijgen een aantal uur ter beschikking om goed voor te bereiden en om goed te koken, maar ook moeten ze zorgen dat hun restaurant leuk en sfeervol is ingericht.  Het is vaak stressen voor de kokende mensen maar het is wel erg leuk om te zien.  De koppels zitten soms heel vreemd in elkaar. het is van alles wat, zo zitten er nu twee politieagentes bij, twee lesbische dames.. een stel dat advocaat is, maar waarvan de vrouw het erg hoog in haar bol heeft, een oudere dame van 55 met een jongere vriend van 25... wat tot grote verbazing bij de andere deelnemers zorgt. Hilarisch hoe ze reageren hierop..  kortom ik zit de komende maanden weer heerlijk voor de buis te genieten van My Kitchen Rules. 

Het leuke is dat de koppels punten geven voor de drie gangen, maar ook de jury, je ziet dan ook dat er tactisch word gespeeld, dat sommige maaltijden die heel goed zijn toch lage cijfers krijgen omdat een stel weet dat ze anders verliezen of dat men onderling heeft afgesproken om een stel eruit te werken.. maar dat de jury hierin zo goed weet te manipuleren dat dat vaak niet lukt. Het commentaar van de jury die als eerste proeft word vaak klakkeloos overgenomen door de andere eters.. Terwijl je ziet dat ze genieten gaan ze toch bijvoorbeeld zeggen dat hun vlees te gaar is.. terwijl ze bijvoorbeeld nog nooit wilde zwijnen vlees hebben gegeten..  Dit maakt het nog leuker om te kijken,. Zeker om te zien, vanuit sociaal oogpunt hoe mensen die elkaar niet kennen ineens met elkaar aan tafel zitten te eten en daarbij dus het samen moeten zien te redden.. om proberen om het leuk te houden. Opmerkingen als.. als jou kookkunsten net zo groot zijn als jouw arrogantie dan komt het wel goed met een stalende glimlach.. ik geniet hiervan.

Het enige probleem is dat ook het seizoen van masterchef australie is begonnen en ik dus moet kiezen wat ik ga volgen.. al weet ik nu al dat het My Kitchen rules zal zijn . 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten