woensdag 7 juni 2017

Wensen en zeker een grens.1

Vandaag is weer de tweedaagse gestart van Wensen en Grenzen. De opzet is dit keer weer anders, we hebben namelijk  10 workshops over 2 dagen verspreid. De onderwerpen zijn, Seksuele rolpatronen,  grensoverschrijdend gedrag, leefstijl 1 en 2, verslaving, discriminatie en racisme, goforit, cypberpesten, alles voor geld  en seksuele voorlichting.

Dit keer was de organisatie wat ingewikkelder dan normaal, omdat ik toch wat meer moest bedenken welke onderwerpen ik wilde doen maar ook om 10 workshops vol te krijgen. Het is gelukt gelukkig. Dus om half 8 was ik op school, stralend, duf en wel om alles klaar te maken voor deze dag.

Voor het eerst doen we de workshop verslaving met een verslavingsdeskundige. Een man die is ingevlogen vanuit een stichting die zijn verhaal verteld aan onze leerlingen. Hij begint met de vraag wat ze zoal weten wat voor drugs er zoal zijn, en dat is best veel wat de leerlingen weten, dan laat hij ze de voordelen benoemen en de nadelen.. Het blijkt dat de lijst met nadelen veel langer is dan de voordelen. 
Daarna verteld hij zijn verhaal over hoe hij verslaafd raakte, maar ook over hoe hij dus in de problemen kwam, wat hij allemaal verloren heeft. Hij is open en eerlijk en verteld gewoon zijn verhaal. De leerlingen hangen ademloos aan zijn lippen, luisteren naar hem en lijken geen genoeg van hem te krijgen.. het is boeiend en goed dat we dit hebben in gevlogen mede omdat de leerlingen het op deze manier dus extra oppakken en dus er ook helemaal in mee gaan.

Kortom dit is een welkome aanvulling op het programma wat we al hadden en gaan dit zeker volgend jaar wederom inzetten.

Daarnaast hebben we nu een nieuw onderdeel wat leuk is om te doen voor de leerlingen. Het is en programma waarbij de leerlingen zelf een keuze moeten maken, in een filmpje over pesten.. Ze kunnen alles kiezen en er zijn 72 verschillende keuzes en gevolgen, Ze kunnen dus door verschillende keuzes te maken en daarvan de gevolgen zien.

Erg leuk om te doen, ik zou zeggen probeer het uit via onderstaande link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten