vrijdag 9 juni 2017

on tour...

Vandaag mocht ik weer on tour. zo zie ik het nadat ik een lesje had verzorgd op een basisschool, kreeg een collega en ook een sportmaatje van mij, die dit las op mijn blog, ineens ook de geest om mij te vragen om te komen  en om een les bij haar groep 8 te geven.

Ik ben altijd voor, zou nooit in het basisonderwijs willen werken maar zo af en toe een uurtje drama geven heerlijk. Het leuke van nu was dat deze groep bezig is met de musical en ik dus wat leuke aanwijzingen kon geven.

Natuurlijk heb ik mijn les uit de kast gehaald met eerst het wuppie spel ,daarna ging ik over op de les met de vier types. is altijd een succes en de leerlingen zijn allemaal aan het werk en genieten enorm.
Dus waarom niet

Ach wat is het weer een heerlijk klasje. gewoon genieten. Dit keer kwam ik het plein op en meteen kwamen de leerlingen van groep 7 naar mij toe rennen, of ik bij hun les kwam geven, nou nee dus.. ze waren teleurgesteld.. prachtig toch.. 

Dit keer en daar was ik zeer blij om, werd ik toen ik de school in wilde lopen door een docent aan gesproken over wie ik was en wat ik kwam doen.. heerlijk, er is dus toezicht niet iedereen kan zomaar de school inlopen wat ik wel dacht na de eerste keer dat ik kwam. 

Eerst nog even staan te praten met de sportmaatje en collega waar ik de les de vorige keer bij had verzorgd, en daar was de klas.


Wat heb ik genoten van deze kids, ze zijn zo open, zo eerlijk, zo grappig en er zaten echte talenten tussen. Bij sommige hoop ik dat ze het theatervak ingaan. zou geweldig zijn. Ik geniet met bosjes en het is een kadootje om zo een uurtje les te mogen geven aan deze leerlingen.

In deze klas zat ook een leerling die bij mij op het leerpark komt, dus ik heb hem expres even in het zonnetje gezet, mede omdat ik weet dat leerlingen met een lwoo beschikking zich vaak veel minder voelen. Toen hij kreeg te horen dat ik hem les ging geven op het leerpark, begon hij te stralen, ik meen ook dat er bij de andere leerlingen die allemaal naar een andere school gaan. een soort van jaloezie te zien.. Dat was ook de bedoeling ze hebben nu iets om hem nog meer te benijden.

Na afloop kreeg ik een prachtige kaart met daarbij een podium bon. heerlijk, al hoeft dat niet, ik geniet zo wie zo al van dat ik les geef en dat ik zo een klein beetje kan helpen dat drama ook in de basisscholen wat meer aan de orde komt, mede omdat de leerlingen zo opbloeien en er van genieten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten