dinsdag 8 september 2015

het is zo gemakkelijk


Vandaag schoot het me in het verkeerde keelgat, deze foto, en nog een aantal met de tekst eronder:

 "zo worden de treinen achtergelaten door die zielige vluchtelingen,...ze zijn nog te beroerd om hun vuiligheid op te ruimen,....DIT LATEN ZE NIET OP DE TV ZIEN !!!........ Dit zijn binnenkort Uw buren !!!,.....Pfff !!! "

Ik heb het  gelezen en merk dat ik boos begon te worden, dit vind ik zo gemakkelijk en zo gemeen. men vergeet waarschijnlijk dat deze mensen in deze trein daar dagen hebben gezeten... dat ze dagen niets anders konden dan hopen en wachten of ze wel of niet verder konden. Ze zaten en dat hebben we gezien, als haringen in een ton, beelden van de oorlog kwamen bij mij weer naar boven, die je in talloze films ziet. Kortom, het is eigenlijk nog netjes ook, als je het bekijkt vanuit dat standpunt. 
Hieronder een foto van een metro in Amsterdam, die gewoon na 1 ritje er zo uitziet, maar daar hoor je niemand over, over de puinhoop na een dagje vrijmarkt in Utrecht of welke stad dan ook. De puinhoop na een dagje strand, na een concert, kijk naar het kampeerveld bij Pinkpop.

Ik vind dit zo koren op molen van Wilders zetten en zo aanzetten tot haat, slimmen mensen weten dat deze foto's gemaakt zijn nadat  die mensen dagen in die trein hebben gezeten, dan is het niet netjes.

Ik word boos en verdrietig van dit soort dingen op facebook, ik vind dit duidelijk aanzetten tot haat en vaak ook domme mensen die hierop reageren en het er mee eens zijn.. zo jammer dit.

Ik ken de verhalen van mijn leerlingen, ik ken de verhalen van vele vluchtelingen waar ik mee gewerkt heb in het verleden, natuurlijk zijn er ook gelukszoekers bij maar geloof me voor je alles oppakt en vertrekt moet het wel heel erg zijn voor je gaat. 
Ik zie heus ook wel dat niet iedereen iemand is die vlucht voor zijn leven, natuurlijk ken ik de verhalen van mensen die dat zijn, de verhalen van mensen die juist wel vluchten omdat ze anders nu dood waren geweest.. kortom ik zie heus wel de twee kanten van het verhaal, maar vind wel dat dit niet kan dit is aanzetten tot haat.

Ik zie nog de beelden van dat fontein in Rome vernield door feyenoord supporters en vind het jammer dat het zo ging.. maar daar hoor je dan niemand meer over.... nee dit is het.
bah te simpel en te gemakkelijk
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten