woensdag 16 september 2015

dis like


ach een nieuw speeltje, het is groot nieuws waarschijnlijk, het is breed uitgemeten in alle kranten, en zelfs in het journaal. Een dislike knop op Facebook. Het is misschien ook wel aardig en leuk, maar toch ergens is het niet nodig, zeker deze ophef niet, er is zoveel waar we ons op dit moment druk over moeten maken, wat niet leuk is, maar goed dit is dus het nieuws van 16 september... hot news.

Ik vind het eigenlijk niet goed, je kan er zoveel mensen ook mee kwetsen, bij de action kun je stempels kopen met like en dislike, like in blauw, dis like in het rood. Ik heb ze ooit gekocht maar dan voor de like stempel. Hoeveel kinderen vragen om een dislike stempel. als ik dan vraag waarom, is het omdat het zo leuk is, je hele arm vol met deze stempel. Ik zei dan altijd, deze stempel krijg je niet van mij ik like jou en dislike jou niet en dat mag je jezelf ook niet doen. 

Het idee dat een leerling bij een docent of bij diverse docenten een stempeltje krijgt met de tekst dislike, alsof we nog niet genoeg stempeltjes hebben bedacht naast ADHD en noem maar op..  vind ik dit niet gepast.

Dus terug naar de dislike knop, ik vind het ergens wel goed soms zijn er inderdaad dingen waarbij je niet kan klikken op like maar dan toch wil aangeven dat je het erg vind. zoals het verhaal van een kennis van mij, haar man, nog geen 40 jaar heeft darmkanker, en na het laatste onderzoek  zijn er al uitzaaiingen geconstateerd, gevolg hij weet nu al dat hij niet lang meer heeft. Zijn vrouw en twee kinderen van 5 en 7 blijven achter.. dat is een dislike, of een nicht van mij, die hoorde dat ze uitzaaiingen heeft, na al jaren stabiel te zijn, dat is een dislike. Dan is het misschien goed dat zon knop er is, aan de andere kant denk ik dat als je in zon situatie zit je niet zit te wachten op een dislike maar op oprechter woorden die je steunen die de ander laat voelen wat jij voelt.

Een dislike knop zou ik wel goed vinden voor bepaalde beelden op Facebook, zo herinner ik me een filmpje waarin 1ooden mannen werden doodgeschoten door IS,, ik herinner me een foto van een klein kindje dat doodgeschoten was maar je zag de darmen etc allemaal liggen, ook de hersenen,  of dat filmpje van en man die neergeschoten is en die bloedend op straat ligt. Het zijn dingen die thuis horen op het journaal maar niet op deze site. daar zou men een dislike knop voor moeten hebben of eigenlijk een meteen verwijderknop van het facebook. Natuurlijk kan je  het melden, en zeker krijg je reactie, meestal zo ongeveer na een dag of anderhalve dag, zodat ze de indruk werken dat ze er echt naar hebben gekeken, maar een ieder weet dat het gewoon een standaard mail is van Facebook, die door de computer ongeveer 24 uur na plaatsing de deur uit gaat. Het is opvallend dat het ook altijd niet in strijd is met de regels van Facebook.

De meest gruwelijke fotos heb ik gezien, de meest afschuwelijke filmpjes die zelfs in een bioscoop alleen toegankelijk zijn voor 18 jaar en ouder, die met een grote waarschuwing van geweld gelabeld worden. kortom, ik vind dat daarin  Facebook meer tijd moet steken, het serieus nemen van de melding en hier na inderdaad eerst goed te hebben gekeken te reageren, maar nee men steekt liever tijd in een dislike knop... dit is voor Facebook een dislike lijkt me


Het is maar waar je zo je voorkeur voor hebt tenslotte...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten