dinsdag 29 september 2015

het is gemaakt


Maandagmiddag na school, toch maar even langs de garage, het rode lichtje van mijn accu zat met toch niet lekker, al was hij ineens al dagen niet meer te zien.

Toch denk ik dan kan altijd beter even laten kijken en het zeker weten, dan dat ik  opeens zomaar in de middle of nowwhere stil sta.

Dus om half 4, had ineens nog een leerling die in de crisis zat, dikke tranen en dat gaat toch voor dan voor mij. ik naar de garage.

Gelukkig zijn ze altijd bereid om meteen te helpen wat dus ook gebeurde, ze zouden het even nakijken, ik kon even zitten te wachten in de wachtruimte, aangezien ik toch nog wat werk te doen had kon ik dat meteen even doen.

Dus terwijl ik zat te wachten een half uurtje, zolang zou het onderzoek duren, heb ik wat mailtjes geschreven en beantwoord, wat spelletjes gedaan etc. 
Om ongeveer 16.00 kwam de monteur aanlopen, en toch het is gek het voelt alsof een arts je een uitslag komt geven van iets wat onderzocht is.. Dus toch een lichtelijke gevoel van spanning.

Gelukkig bleek het niet al te ernstig maar er was een breukje in de een of andere kabeltje en dat moest vervangen worden omdat dan de dynamo nog kon opladen. Dit zou even duren maar dan was het wel klaar, het kon meteen. 

Ik ben van snelle halen, snel thuis, dus ik dacht laten we maar meteen spijkers met koppen slaan en doen.. 
Na een uur te hebben gewacht, twee koppen thee te hebben gedronken, dankbaar het toilet te hebben bezocht, was het zover mijn auto was weer klaar en kon ik me gelukkig prijzen.

Bij het afrekenen moest ik wel even slikken, een rekening van 100 euro.. wat bleek nu,l anderhalf uur werk is ongeveer 80 euro, en het kleine lullige kabeltje wat vervangen moest worden 20 euro.

Ik was in shock. mede omdat ik de verdeling zo bizar vind maar goed, kennelijk klopt het, achteraf had ik toch graag liever wat meer thee gedronken en vaker naar de wc gegaan, dan was het nog enigsinds aardig geweest.  Nu waren het wel twee hele duren koppen thee achteraf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten