zaterdag 19 april 2014

hoge thee in zutphen

 
Omdat vriendin Susan vandaag 50 jaar is geworden, heeft ze besloten dat ze haar verjaardag
in stijl gaat vieren. Een high thea, in haar woonplaats Zutphen. Natuurlijk was ik ook uitgenodigd, en ik ken haar inmiddels al langer dan haar halve leven, dat maakt het ook weer heel speciaal voor ons.  Dus vol goede bedoelingen ben ik in de auto gestapt om op weg te gaan naar het plaatsje Zutphen
om de reis van anderhalf uur wat te veraangenamen heb ik natuurlijk een aantal cd's mee, al moet ik zeggen inmiddels draai ik al een jaar lang dezelfde cd in de auto en hij verveeld nooit eigenlijk dus dat is wel lekker. Onderweg blijf ik me verbazen over dat bij utrecht een lange baan is die tot aan Arnhem alleen maar 100 is terwijl je er ook 130 mag, ik begrijp dat dan niet en wil opschieten maar dat kan dus niet. Kortom iets later dan gepland, maar echte belangrijke gasten komen altijd te laat, kwam ik aan bij Fort Bronsbergen om daar mijn opwachting te maken als zeer gewaardeerde en zeer belangrijke gast. Het is tenslotte niet niks dat ik een van haar vrienden ben die ze al meer dan een half leven kent, dus dat mogen ze weten ook. Bij binnenkomst was het even zoeken naar de ingang, maar wel gevonden gelukkig, en eerst naar het toilet waar het ook goed toeven was. Terwijl ik op het toilet sta besef ik me ineens dat ik van die hele club mensen die er schijnen te zitten niet veel mensen ken, dus dat is wel even slikken. Maar niet getreurd, ik ben naar Susan gestapt die er prachtig uitzag, mooi in de kleding, haar haar bijzonder mooi, haar make up geweldig, en stralend stond ze daar. Het was echt een plaatje en dat voor een vrouw aan de andere kant van de lijn van de 50 jaar.  Natuurlijk was ze blij dat ik er was, zonder mij is het geen echt feest dat is duidelijk. Dus haar gefeliciteerd, haar het kado gegeven, een lunch bon voor twee personen, zodat ze met haar man, of wie weet met mij, ergens wil gaan lunchen, dat weet je nooit tenslotte, en wat paaseitjes erbij, is ook nooit weg toch?
Daarna eerst even haar zoon, met de hoed uit Rome op zijn hoofd, en haar dochter, die nu in Groningen woont, en natuurlijk haar man gefeliciteerd, en dan komt het dode punt, even snel naar Moeder Dini, de moeder van Susan, maar helaas die herkende me bijna niet, totdat ik mijn stem gebruikte, ze zei eerst heel vriendelijk dag meneer.. ik moest wel lachen ze heeft me ook al tig jaren niet gezien en ik ben natuurlijk niets veranderd, ik zie er nog steeds uit alsof ik 25 ben, okey ik zal eerlijk zijn alsof ik 30 ben, dus dat was voor haar ook even vreemd. Maar zoals het hoort meteen goed. Daarna ben ik maar met een oud huisgenoot van Susan, toen ze nog in Zwolle woonde, aan de tafel gaan zitten met haar man samen. En hebben we wat herinneringen opgehaald van toen. De High thee, is toch een bijzonder gebeuren, mede omdat ik niet zo goed weet hoe het moet en hoe het werkt, het schijnt dat je hartig moet beginnen en dan zoet moet eindigen. nu wil het wel dat het hartige maar 1 laag is en de rest is heel zoet, tot mierzoet. maar goed dat eten we dan maar, het mag tenslotte van Body boost... dus dat heb ik dan ook maar met verve gedaan. Ik heb genoten, om `16.00 vond ik het tijd om te vertrekken naar huis, ik was uitgepraat met de mensen en had nog snel even met Susan bij gepraat en dus terug naar huis, en wederom zag ik lammetjes in de wei en zowaar 3 veulentjes dartelen dus het is lente en Susan is 50, Zij kreeg wel een pop voor de deur met een gedicht. zij vind dat wel erg leuk, ik niet..


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten