dinsdag 14 januari 2014

De grote valkuilen...

 
Aangezien ik na een hele lange tijd bezig ben geweest met afvallen, oa. door eerst bij een diplan gebeuren mee te doen, wat 10 weken helpt en daarna komt het gewicht er weer bij. Daarna via en goed aangeschreven dietiste ben ik aan de slag gegaan, met in de ochtend 2 boterhamen, tussen door wat fruit, dan weer 2 boterhammen, en dan weer wat fruit, en dan in de avond warm eten. Ik moet zeggen ik viel goed af, ik was goddelijk slank na een jaar ploeteren en doorzetten, al denk ik dat de stress om het overlijden van mijn vader misschien wel meer ben kwijt geraakt dan door het dieet. Maar goed het werkte inderdaad een jaar, en in een half jaar zag ik de weegschaal weer de verkeerde kant op gaan. Dus een ander dieet volgen, die met eiwitshakes werkt. De eerste 3 maanden vlogen de kilos eraf, daarna vlogen ze erbij, ondanks dat ik me hield aan de voorschriften.. Kortom ik kwam tot de ontdekking dat kennelijk mijn lichaam meer variatie wil en dat ik dus af en toe ineens een ander eetpatroon moet gaan doen. De resultaten die ik ooit heb behaald met Montignac van 110 kilo naar 73 kilo zal ik nooit meer halen dat weet ik, maar toch.. ik zou graag weer 10 kilo lichter willen worden. Dus ben ik nu begonnen met een nieuw dieet. Vriend Frans is fan van dit dieet, en dat kan ik begrijpen want hij is er vreselijk door afgevallen. Ik ben inmiddels de eerste week voorbij, en moet zeggen, ik merk dat mijn buik al inzakt. ik heb ondanks dat ik als ik ga koken denk, wat eet ik weinig ik bomvol zit van het eten. Het tussendoortje voor de avond, is verplicht maar ik zou het liever laten liggen omdat ik vol zit van het eten.. maar toch ik hou me aan de voorschriften omdat ik inmiddels er achter ben dat variatie en goed eten in een goede balans belangrijk is en dat ga ik dan dus nu ook doen.. inmiddels na een week een centimeter buikomvang kwijt... op naar de volgende 19
 
Ik kwam een prachtige 7 valkuilen tegen voor dieetgangers en wilde ze jullie niet onthouden.
Psje Zoals je ziet Geel kleed niet echt af.. je zal mij dus ook nooit geel zien dragen.
 

De 7 Fouten Die Mensen Maken Bij Het Afvallen En Waarom Gezonde Voeding Zo Belangrijk Is Om Gemakkelijk 7 Tot 12 Kilo Af Te Vallen In 10 Weken Tijd

De zeven dieet-fouten: welke maak jij?

Fout #1: Te weinig eten of een crashdieet volgen

Het klinkt misschien vreemd maar als je langdurig te weinig eet, ziet jouw lichaam dat als hongersnood. Jouw lichaam zal dan van alles doen om te overleven. Het zal de stofwisseling (verbranding) in het lichaam op een lagere stand zetten, waardoor je lichaam ineens minder calorieën zal verbruiken dan voorheen. Ook zal je lichaam zijn spiermassa als energiebron gebruiken, terwijl je juist vetverbranding wilt. Je spiermassa neemt af en daardoor ook het energieverbruik van je lichaam, zodat jij dus minder energie (en calorieën) nodig hebt.
Voldoende eten en de juiste recepten kunnen dit voorkomen. Dus nooit meer honger tijdens je dieet kan dus echt!
Wij leren je in dit programma hoe je met eiwitten kan zorgen voor een uitgebalanceerd dieet waardoor jij gezond en voor altijd kan afvallen
Eiwitten geven je een vol gevoel en zorgen dus voor minder verlies van je spiermassa tijdens het afvallen. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen. Mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen.

Fout #2: Onbewust teveel calorieën binnenkrijgen

Zelfs als je heel goed oplet met het niet teveel eten van koolhydraten, kan het toch zijn dat je teveel calorieën binnenkrijgt, bijvoorbeeld door onderbewust te grote hoeveelheden te eten, door te kiezen voor te vette producten, of door (te) veel alcohol te drinken. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt, kom je aan in gewicht, ook al beperk je de koolhydraten!
Het lijken open deuren maar toch blijkt keer op keer dat mensen onbewust de fout in gaan zonder dat ze daar erg in hebben. Het dagelijks bijhouden van een simpel eetdagboek helpt je om dit probleem gemakkelijk inzichtelijk te maken.
Het lijkt misschien een open deur en waarschijnlijk wist je het ook al, maar het is bewezen dat als je een kleiner bord neemt met minder eten dat je net zo verzadigd bent als dat je een groter bord met meer eten neemt. Een simpele manier om minder koolhydraten binnen te krijgen.
De meeste vrouwen vallen goed af op een dieet van 1200-1600 calorieën en mannen tussen de 1700-2000 calorieën. Het calorieverbruik kan per persoon heel erg verschillen en is afhankelijk van leeftijd, geslacht, lengte, hoeveelheid spiermassa en vetmassa, gewicht, erfelijkheid en de hoeveelheid beweging.
De gemiddelde energiebehoefte kan per persoon erg verschillen. Je energiebehoefte is een optelsom van je ruststofwisseling (energieverbruik van het lichaam in rust) en de energie die gebruikt wordt voor alle dagelijkse bezigheden en activiteiten. Het energieverbruik wordt o.a. beïnvloed door geslacht, leeftijd, hoeveelheid spiermassa, hoeveelheid lichaamsbeweging etc.
De meest gebruikte formule om de ruststofwisseling te meten is de Harris-Benedict formule:
  • 477,593 + (9,247 x KG) + (3,098 x CM) - (4,33 x JR) = kcal
  • KG = lichaamsgewicht
  • CM = lengte in centimeters
  • JR = leeftijd in jaren
Dit kan misschien overkomen als ontzettend moeilijke wiskunde, om het eenvoudiger te maken hebben wij het stap voor stap uitgelegd in het rekenmodel energiebehoefte die jij krijgt bij dit programma.

Fout #3: In het weekend stiekem teveel eten of drinken

Vaak gaat het volhouden van je dieet door de week beter dan in het weekend. Gedurende de week ben je bijvoorbeeld aan het werk en heb je vaak meer regelmaat in je eet- en leefpatroon.
In het weekend is dit vaak anders. Er is dan minder regelmaat en misschien heb je wat vaker feestjes of etentjes, die er al gauw voor kunnen zorgen dat je veel extra calorieën binnenkrijgt.
Ook alcohol is een grote caloriebom! Als je je doordeweeks goed aan je dieet houdt maar je in het weekend teveel laat gaan, zal wat er gedurende de week aan gewicht is afgegaan, er in het weekend weer bijkomen.
We begrijpen dat het lastig is om je in het weekend te houden aan het dieet. Daarom hebben wij na lang testen onder gebruikers van EenKiloPerWeek een programma ontwikkeld waarin je geregeld uitzonderingen kan maken zonder weer aan te komen.

Fout #4: Te lang een streng dieet volgen

Je hebt misschien anders gehoord, maar te lang een streng dieet volgen is niet goed. Hierdoor wordt je lichaam zuiniger. Het is het beste om in etappes van 10 weken af te vallen. Afvallen gaat in het begin altijd snel omdat er ook veel vocht en (glycogeen)voorraden worden verloren. Na een tijdje gaat het steeds iets langzamer.
Veel beter is om geleidelijk af te vallen, omdat je dan veel beter op je streefgewicht blijft. Je lichaam zal zich gaan aanpassen, zodat jij nooit meer terug gaat naar je oude gewicht. Dit bereik jij het beste met gezonde recepten.

Fout #5: Te eentonig eten of te weinig variatie in het menu

Als je heel eenzijdig eet of te weinig varieert, kan je grote tekorten oplopen. Hierdoor functioneert je lichaam niet optimaal en zal ook het afvallen nooit lukken.

Hieronder vind je een voorbeeld van een aantal producten .
Welke producten? Neem het liefst Kies soms
Broodbeleg zoet Jam, honing, appelstroop, vruchtenhagel, anijshagel, sandwichspread Chocoladehagelslag, chocoladevlokken, pindakaas Chocoladepasta, kokosbrood
Broodbeleg hartig (smeer)kaas 20+, (smeer)kaas 30+, mozzarella, verse geitenkaas, achterham, rosbief, schouderham, kipfilet, runderrookvlees, magere rollade, fricandeau, filet americán, casselerrib, ossenworst, gekookt ei (Smeer)kaas 40+, brie 50+, rauwe ham
Groenten en fruit Verse groenten, groente uit diepvries, blik of pot zonder toevoegingen, alle soorten vers fruit Groentepuree, tomatensap, groentesap, gedroogd fruit

Fout #6: Te snel opgeven

Waarschijnlijk herken je dit wel: mensen willen het liefst zoveel mogelijk resultaat in zo min mogelijk tijd. Logisch want kilo's verliezen doet in de regel "pijn" en je wil er zo snel mogelijk af zijn met het lichaam dat je altijd al wilde. Maar wat als je een eetpatroon aanleert waardoor je nog steeds lekker blijft eten, zonder hongergevoel en met hetzelfde resultaat! Dit willen wij jou leren met onze dieetboeken. Het is duizenden malen succesvol getest onder gebruikers van EenKiloPerWeek en heeft zich daarmee ruim bewezen.
Laten we eerlijk zijn; afvallen (vet verliezen) kost nu eenmaal tijd! Iedereen die beweert dat ze jou binnen 6 tot 8 weken 15 kilo of meer kunnen laten afvallen heeft een dieet dat slecht voor je lichaam is, pijn doet omdat je te weinig eet en je in dezelfde tijd weer terug laat jo-jo'en naar je oude gewicht of zelfs meer
Vetverbranding kost tijd. Een kilo lichaamsvet bevat ongeveer 8.000 calorieën! Die verbruik je dus niet in 1 dag maar gemiddeld in 10-14 dagen.
Wees realistisch en stel haalbare doelen voor jezelf. Vergeet niet dat je alleen blijvend gewichtsverlies kunt bereiken door een blijvende verandering in je eet- en leefpatroon.
Hoe minder je gaat wegen hoe lager je energieverbruik wordt. Logisch: een muis verbruikt veel minder dan een olifant! Je lichaam zal zich steeds opnieuw moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. Soms probeert je lichaam, als het al een tijdje gewicht aan het verliezen is, het afvallen een beetje tegen te werken als overlevingsstrategie. Het is het beste om tijdens een fase dat je gewicht stabiliseert eerst een tijdje te proberen dat gewicht vast te houden en dan weer te starten met de volgende afvalfase. Het is een kwestie van zoeken naar de juiste balans!

Fout #7: Te weinig lichaamsbeweging

Als je steeds minder (intensief) gaat bewegen, verbruik je ook steeds minder. Heb je al een beweegprogramma, bijvoorbeeld een serie oefeningen die je doet? Pas dit dan minimaal om de 6 weken aan. Als je langdurig dezelfde hoeveelheid beweging hebt, raakt je lichaam eraan gewend; je uithoudingsvermogen wordt beter en het kost het lichaam minder energie om het vol te houden. Daarom is variatie in je beweegprogramma belangrijk. Door de intensiteit en de routine te veranderen en je oefeningen te veranderen/verzwaren, krijgt je lichaam weer nieuwe prikkels; het houdt het lichaam alert.
Met maar een paar minuten per dag, de juist oefeningen doen, zal je direct resultaat zien. meerdere keren in de week korter maar intensief bewegen geeft meer resultaat dan 1 of 2 keer per week lang sporten/bewegen.
Het ligt er ook aan welke oefeningen je doet. Krachtoefeningen zijn ontzettend goed voor je vetverbranding. Ze helpen namelijk mee met het opbouwen van je spiermassa. Spieren gebruiken energie en dus vet wanneer je stil zet. Het hebben van een iets grotere spiermassa zorgt er direct voor dat je meer afvalt ook als je tv aan het kijken bent.
Hieronder vind je een voorbeeld van een beweegvideo, zoals jij die gaat krijgen in het totaalpakket. Hierbij krijg jij ook een boekje waarin duidelijk beschreven staat hoe de oefeningen gaan.

Ook een leuk weetje:

Je stofwisseling

Alle diëten zullen ervoor zorgen dat iemand afvalt. Maar waar de meeste mensen moeite mee hebben is het gewicht stabiel kunnen houden na de afvalfase. Men moet er rekening mee houden dat het lichaam en de stofwisseling zijn veranderd na het afvallen. Omdat je minder weegt na het afvallen, zal het lichaam ook wat minder energie verbruiken dan toen het gewicht zwaarder was. Er moet dus een nieuwe balans gevonden worden tussen je energieverbruik en energie-inname. Ook zullen bepaalde gewoontes in je eet- en leefpatroon die je al jaren hebt blijvend moeten veranderen om te voorkomen dat het gewicht weer toeneemt.

Bewegen

Ook bewegen mag niet ontbreken! In onze huidige maatschappij waarin alles elektronisch gaat, bewegen en verbruiken wij steeds minder. Door meer lichaamsbeweging zoals wandelen, fietsen, dansen, sporten verbruiken we meer energie. Ook verbetert het de conditie, uithoudingsvermogen, weerstand, verhoogt het de spiermassa en krijgen we meer energie. Daarnaast is het heel belangrijk dat we ook aan krachttraining doen zodat de spiermassa wordt opgebouwd. Een grotere spiermassa zorgt voor meer energieverbruik van het lichaam, ook in rust!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten