donderdag 31 oktober 2024

Wat aten we.. en hoe smaakte het....

 


Geroosterde Aubergine met tahinidressing.

50 minuten  om het te bereiden.

wat heb je nodig

4 aubergines

2 thee lepels citroen

1 bosje koriander

300 gram couscous

4 eetlepels tahin

2 lepels honing

100 gram granaatappelpietjes

 2 lepels Za ' star

2 knoflook teentjes

olijfolie

peper en zout 

hoe maak je het:

1

0ven voorverwarmen op 200 graden

4 aubergines in de lengte doorsnijden

 maar op elke helft een ruit patroon, voorzichtig

leg ze met de gesneden kant op een plaat met bakpapier


2

pers twee teentjes knoflook,  meng dit met 2 eetlepels olie, en eetlepels za' star

Bestrijk de aubergines met een kwastje met de olie, 

Bak ze in 30 minuten tot 40 minuten klaar totdat ze zacht en gaar zijn in de oven

3

 maak de couscous klaar volgens gebruiksaanwijzing

4

maak de tahinidressing 

meng hiervoor 4 eetlepels tahin met 2 theelepels citroensap, 2 eetlepels honing en 6 eetlepels water en maak op smaak met peper en zout  

5

hak de blaadjes van een half bosje koriander  haal de aubergine uit de oven en giet voorzichtig de thahinidressing er overheen,. ..  Bestrooi de aubergines met 110 gr granaatappelpietjes en de koriander en serveer dit  met de couscous.


hoe smaakt het:

Smaken verschillen gelukkig maar om eerlijk te zijn, ik vind al het werk wat je moet doen voor dit recept het niet waard.. ik kan niet zeggen dat ik het een geweldige lekkere maaltijd vond. sterker nog, ik heb het met tegenzin opgegeten.. ik vind dit geen aanrader. ( het recept komt van Pick nick)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten