zaterdag 5 oktober 2024

Techniek Tastbaar

Afgelopen vrijdag hadden we techniek tastbaar, waarbij we dus bijna 20 bedrijven op onze school welkom heten die dan hun bedrijf promoten en aan de leerlingen laten zien wat er allemaal mogelijk is met techniek. Er zijn namelijk 4 gebieden waarin de techniek in is gedeeld..

Vanuit al die gebieden waren er dus mensen aanwezig die hun bedrijf lieten zien en wat er mogelijk is. Het leuke vond ik wel dat de leerlingen heel veel dingen kunnen zien en doen, ze genieten zichtbaar op een paar leerlingen na die minder blij zijn omdat het een moetje is en ze toch geen techniek willen doen.

Voor mij was mijn taak om een klas op te vangen en te begeleiden, dus ben ik met ze naar mijn lokaal gegaan die ineens bezet was door de brandweer van vriend Martin, waarmee het altijd een feestje is als ik hem zie. en we hebben altijd wel wat te praten.

Daardoor werd ik eerst verwezen naar lokaal 008 en dan ineens naar 114, allemaal prima daar niet van maar het geeft wel meteen onrust.

De leerlingen hadden bij hun coach alles al ingevuld en besproken met als gevolg dat ik dus ze gewoon naar beneden kon sturen dacht ik. maar helaas was dat niet de bedoeling want de leerlingen moesten tot 10 uur boven blijven dan begon het pas.. heel verwarrend voor mij en de leerlingen. Dus ik heb ze nog een tijdje bezig gehouden in het lokaal.

Daarna konden we het speelvlak op, en konden ze alle bedrijven die er waren bekijken, ik loop er ook graag langs om te zien hoe de leerlingen meedoen en wat ze doen. het is prachtig om te zien, hoe ze dan met de opdrachten bezig zijn en als ze iets goed hadden gedaan kregen ze iets zinvols, een pen, een tasje, een lampje, van alles. Ik kreeg een groene pen en dat is nou niet zo mijn ding dus ik dacht ik ga het ruilspel doen. dus ik heb hem eerst geruild met een houten pen. .die het niet meer deed, daarna voor een lampje, altijd handig tenslotte.

Nadat de leerlingen rond hadden gelopen, ze moesten van mij om 10.45 terug zijn in het lokaal om alles af te maken en dan als het goed was mochten ze weg.. helaas waren een aantal leerlingen niet goed bezig geweest en dus moest ik langer in het lokaal blijven omdat ik vond dat je ze niet weg kan sturen als het niet af is.

Daardoor liep de parkeerwacht  wat mis, kwam ik te laat aan op de plek van afspraak, eerst stond ik ook nog op de verkeerde plek  maar werd naar de goede plek gestuurd, gelukkig regenden en stormde het en stond ik daar toch wel  koukleumend de auto's weg te sturen omdat ze ergens anders moesten gaan parkeren.

Iets over 12 werd ik afgelost en kon ik naar de booster en mijn middagprogramma verder vervolgen.

maar het is toch wel uniek en bijzonder dat we dit kunnen doen met de leerlingen, de vierde klassers ondersteunen vaak, en dan komen er van alles binnen, leerlingen van de basisschool maar ook belangstellenden dus het is altijd een drukte van je welste.. maar erg leuk en geslaagd.

Tevens had ik een vriend van mij verteld over dat we dit deden en hij wilde naast dat hij graag de school een keer wilde zien, hij is een oud leerling , ook kijken of het iets was voor zijn bedrijf met zink bewerken, waar hij prachtige dingen maakt, dakgoten, daken etc. prachtig om te zien wat hij doet.  

Dus die kwam ook nog een langs, helaas was ik er toen niet meer, ik moest mijn booster halen en had nog een afspraak bij mijn fysio in Den Haag.

Het is bewonderingswaardig dat we met elkaar dit toch maar even regelen en dat de school dit doet voor zowel de leerlingen als leerlingen van buiten de school. Wel vind ik het jammer dat we wel Techniek tastbaar doen maar niet zorg tastbaar.. omdat ik denk dat veel leerlingen niet weten wat er allemaal mogelijk is in de zorg.

Nadat ik was afgelost was ben ik vertrokken naar mijn boosterprik.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten