woensdag 2 oktober 2024

lunchen bij Avifauna ( met Elias)

Nooit in mijn opgekomen om te gaan lunchen in Avifauna, waarom niet ,geen idee, ligt kennelijk buiten mijn belevingswereld. maar goed Elias liet weten of ik dat wat vond, dus waarom niet, laten we daar gaan eten. We proberen zoveel mogelijk verschillende restaurants te bezoeken om zo onszelf en elkaar te verrassen inmiddels dacht ik dat we Alphen wel al hadden ontdekt maar Elias dacht daar anders over en had gelijk Avifauna nooit aan gedacht om daar te gaan lunchen en vraag me niet waarom niet, gewoon nooit bij stil gestaan. Maar ja ik heb ooit ook Elias uitgenodigd in een restaurant in een bejaarden tehuis, wist ik ook niet dacht ach leuk, maar het was dus zo zie zo leuk, maar bij binnenkomst rook je toch wel de lucht van bejaarden, dat is niet erg maar wel heel bijzonder dat je zo geconfronteerd word met hoe je later misschien gaat ruiken..

Dus keurig op tijd was ik bij Avifauna, Elias had nog even geappt dat hij iets later kwam en zijn zoontje zou meekomen. Alleen maar leuk al heel lang niet gezien.

Toen ze aankwamen had ik al uitgezocht waar ik moest parkeren, namelijk bij Avifauna zelf dus niet op het grote parkeerterrein, zodat je als je het restaurant inging dat je een gratis uitrijkaart kreeg. Wel zo handig.

Dus dat kon ik ze mooi wijzen. Elias en zijn zoontje kwamen aan en terwijl zij de auto gingen parkeren ben ik terug gelopen naar de ingang van het restaurant. We kwamen ongeveer dezelfde tijd aan, omdat Elias natuurlijk bij de elektrische laadpaal kon staan, die wonderbaarlijk altijd vlak achter de plek voor de invaliden staat. zou daar een reden voor zijn.... een bepaalde combinatie of zo... maar goed ik blijf dan fit als ik 2,5 km moet lopen naar mijn auto.

We gingen het restaurant in en ik herkende meteen al veel. Elias nam de kinderstoel mee en het was meteen al gezellig met elkaar. Zoontje was lief maar ook behoorlijk ondeugend heerlijk ventje, zo blij dat ik geen kinderen heb.. maar kan wel genieten van de streken die hij uithaalt en dan ontzettend moet lachen.

We bestelden ons eten en ik bestelde de omelet met kaas ( zonder ham, rosbief en spek) Elias met rosbief toen het eten kwam zag ik het al meteen, 3 superkleine bruine plakken brood, en ook echt een mini gebakken ei met meegebakken kaas.. waarbij ik dacht.. sjonge als je als kok afkeer hebt van vegetariƫrs doe het dan gewoon niet en zet het niet op de kaart dat het ook vegetarisch kan. De van Elias was een bord vol met 4 ruime plakken witbrood, rijkelijk belegd met rosbief en de omelet helemaal bord vullend.. ben vergeten er een foto van te maken.. jammer en ook stom ik heb het niet gezegd.

Maar we hebben weer erg goed met elkaar gepraat en dat is altijd goed, over van alles en nog wat..  en voor we het wisten moesten we weer naar huis, Elias nog even langs de Bosrand ik wilde nog even langs de  Lidl om een plantje te halen maar helaas door de call of nature ben ik maar meteen door gereden naar huis in de hoop dat ik het droog zou houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten