donderdag 8 februari 2018

Onderwijsfestival

Zoals zo vaak, geef ik liever les aan mijn leerlingen dan weer een middag verplicht aanwezig te moeten zijn op een festival.... Het zijn zinvolle bijeenkomsten dat wel, maar toch ik mis mijn leerlingen en de leerlingen missen mij.

Voor ik mijn lokaal afsloot om 12.00 kwamen de leerlingen van de isk al binnen stormen dat ze het niet leuk vinden dat ze geen les hebben, Ze waren verdrietig, dus ik heb maar even tijd gemaakt en ben met ze een spelletje gaan doen, zodat ze toch wat meer stralend naar huis gaan. Gelukkig mag ik ze morgen weer les geven.. dus dat is goed.

Bij de koffietafel, en ja om 8.00 al, waren we al scherp met elkaar. Het begon wat met het woord festival, een collega zei meteen, het is toch een festival, dus we moeten ons wel leuk aankleden, Verkleden dus. Voor we het door hadden was de deksel van de pot en waren we al in onze gedachten en met elkaar bezig al polonaise lopend binnen te komen. Zo van wij van het leerpark dachten dat het een vrolijke bijeenkomst zou zijn in kader van Carnaval.

Totdat een collega de opmerking maakte.. er stond jij komt natuurlijk ook.. natuurlijk is natuurlijk naakt, puur natuur... we keken elkaar aan en zeiden.. nou nee...  laten we gezellig houden.

Kortom de hele ochtend stond al een beetje in het teken van de lol etc.

Omstreeks 12.00, ik was wat later wegens het een spelletje doen met de lnn, onderweg naar de ander locatie waar we dus onze festival zouden hebben.
Gelukkig waren er genoeg parkeerplekken en konden we er prima uit de voeten. 
Bij binnenkomst kregen we een badge, werden met een hand verwelkomt en konden we deelnemen aan de lunch. Nu bleek mijn badge er niet te zijn, dus de vraag kwam heb je je wel aangemeld. Ik kan het de hand op mijn hart zeggen dat ik me wel 3 keer heb aangemeld, dus dat zei ik ook meteen.. wel 3 keer.. ik was al blij geen badge, ik verlies ze altijd en hou er niet van.. maar ja er werd dus eentje handmatig gemaakt.

Als gastspreker kregen we Jan van Setten.. en ik kan me vergissen maar volgens mij heeft deze Rotterdammer ooit mee gedaan met Moppentoppers, ik herkende zijn stem. Hij was aardig grappig, maar kan wel zeggen nadat hij nog twee keer leuk probeerde te doen met zijn grappen  die toch ergens begonnen te irriteren wilde ik hem met liefde een participatie pets geven, het was een niet hallo allemaal maar hou je mond dicht aub.

Maar de verder was het een mooi middag, heb nog wel even een  cursist  waarmee ik een opleiding heb gevolgd in Utrecht, de stuipen op het lijf gejaagd, kon het niet laten.  we moesten eerst een kaart uitzoeken en dan vertellen waarom we deze kaart hadden gekozen. Ik koos voor een kaart met muzieknoten, omdat ik weet ik zing altijd, veel en vals, en vooral als ik denk dat mensen mij niet horen, ik heb in mijn lokaal altijd de muziek aanstaan, ik zeg heel vaak, ik dans op de muziek die in mij zit door het leven... en ik laat de leerlingen een ronde dansje maken om mijn lokaal binnen te komen zodat ze al dansend binnen komen. Dus daarom die kaart.

Die nu geworden collega vertelde later over een docent homo.. met daarbij "sorry Harry" dat ze van die man veel had geleerd etc.. Dus ze was klaar met haar verhaal en toen zei ik voor de grap...
"Dank je wel dat je nu even publiekelijk mijn coming out hebt gedaan... "Ik heb nog nooit iemand zo snel wit zien weg trekken en het  Spaans benauwd zien krijgen..  heerlijk ik heb vreselijk gelachen. Natuurlijk heb ik wel gezegd dat het een grapje was. maar ik dacht wel waarom als je het hebt over een homo dat je dan sorry zegt tegen mij...Waar is die sorry voor, is het omdat hij het lastig vind dat ik homo ben, is het dat je het zielig voor mij vind.. ik weet het niet. maar ik denk dat ik met mijn reactie meer los heb gemaakt dan ze had verwacht.. en dat is goed. nadenken.

De intro was ook bijzonder, het werd echt welkom in 2018, de presentator van de dag was steeds te zien op scherm, hij sprak veel en leidde dag ... maar bizar is wel dat je een soort van vreemd space gevoel krijgt... 

De dag was ondanks dat ik dacht.. wat vreselijk een prachtige middag waarin we veel hebben gelachen en genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten