dinsdag 27 februari 2018

Berlijn dag 3

Toch een bijzondere ervaring, aangezien de lichtknopjes, als een soort lichttafel,in de achterwand van mijn bed zitten, schrik ik regelmatig midden in de nacht wakker omdat ineens het licht aan vliegt. Het is even wennen, ook het hoofdkussen is van een dusdanige kwaliteit dat ik hem opbouw tot een soort van bal, hem in een t shirt stop, zodat hij zijn vorm blijft behouden, en ga ik slapen. Toch ben ik fan van  dit hotel, het personeel is vriendelijk, het ontbijt is goed, niet te veel poespas, maar gewoon voldoende en degelijk. Hier hoef je niet om te komen van de honger. De kamers zijn degelijk en schoon. Dat wat je nodig hebt  is er en alles wat overbodig is, is er niet. Dus prima, daar komt bij het is redelijk geprijsd . Normaal en goed. De plek is prima je loopt zo het station in en bent overal voor je het weet. Ideaal.

Vandaag een soort van binnendag. Het is kouder dan gisteren, dus we doen een soort van museumdag. Het streetart museum, een prachtige lift in een aquarium, het joods museum, de Reichstag gaan we beklimmen. Kortom er is genoeg te doen.

Vol goede moet gisteren al een strak plan gemaakt, de metrolijnen uitgezocht, tevens daar fotos van gemaakt, dus wat kon er nog mis gaan zou je denken.... nou heel simpel, op de goede station uit stappen, opzoek naar het streetartmseum en hem prompt voorbij lopen, genieten van alle streetart in de buurt, toch maar omkeren en juist, weer het museum voorbij lopen. Ten einde raad de Google erbij en juist.... die gaf aan dat we weer terug moesten en nu hebben we Hem wel gevonden. Dit museum s gratis en eigenlijk is het nollendorpherplatz een betere uitstapplek, dan zit je meteen bij het museum, hoef je niet te dwalen. Wat is dit een mooi museum met een prachtige collectie... genieten, een absolute aanrader als je in Berlijn vent. Klein museum in 40 mijten ben je er dooorheen maar prachtig. Daarna terug naar de tor, om door het parkje te lopen naar de Reichstag, even naar binnen bij de gedenkplaats voor de Roma, de vijver dit keer bevroren,was bezaaid met rozen prachtige fotos kunnen maken.

Daarna naar de Reichstag de koepel beklimmen, het blijft een belevenis en erg mooi om er gewoon te lopen en te genietenvan het uitzicht over Berlijn.

Daarna naar het Joods museum, om daar eens een kijkje te nemen. Ik had er veel over gehoord en wilde wel eens weten  of dit klopte... en het klopt wat een indrukwekkend mooi architectonisch gemaakt gebouw. De vaste expositie indrukwekkend, bijzonder het het minimale het maximale er uit halen.. geniaal. Een absolute aanrader ik ben weer emir geraakt hier. Het loon over de metalen hoofden, het geluid wat er ontstaat, en het besef dat dit  gaat  over Auswitz, raakt je nog dieper. Kortom is er tijd ga ik zeker in mei nog een keer. De tijdelijke expositie met als thema welkom Jeruzalem was niet echt bijzonder. Hoop dat daar snel een nieuwe kom.

We wilden naar de hakisvhe hoffe omdat Ankie dit graag een keer met drukte mee wilde maken, eerst toch nig ff langs het streetart steegje gegaan het Anne Frank museum bezocht, waar het dagboek van Anne echt lig met ook fotos van haar als kind en ook haar fopspeen... bijzonder.

Daarna de hoffe in, wat souvenirs gekocht voor de thuisblijvers en samen lekker wezen eten.. wederom een bijzondere dag.

Morgen vertrekken we alweer helaas, ,pmsar we hebben nig wat leftovers te doen. Morgen inpakken en dan dat wat nog niet is gedaan 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten