dinsdag 6 februari 2018

één dag...

Soms zijn er mensen die zich afvragen waaruit nu een dag bestaat als docent...

Dus bedacht ik me gisterochtend laat ik gewoon een keer opschrijven wat ik zoal een dag doe.
De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat deze dag niet echt een doorsnee dag is, mede omdat ik veel tussenuren heb, maar toch het geeft een korte impressie van wat ik zoals doe.


De dag begint om 6.04, vraag me niet waarom 6.04 de wekker gaat, hij gaat in ieder geval af. Wat ik dan doe is even op mijn gemak, de blog lezen van vriend Frans, het nieuws tot me nemen, de binnengekomen wordfeut beantwoorden, de binnengekomen post lezen om daarna heel kort een klein spelletje te spelen. Zo rond 6.20 rommel ik  mijn bed uit..

Ik begin de dag altijd met een kiwi, daarna zet ik de waterkoker aan, loop naar de badkamer en doe de normale dingen die elk normaal mens doet in de ochtend in zijn of haar badkamer.. 
Daarna kleed ik  me rustig aan, smeer mijn ontbijt. zet thee en ga naar mijn studeerkamer om daar achter de computer wat berichten te lezen over leerlingen die in ons volgsysteem staan.

Om ong 7.30 verlaat ik mijn huis en ga naar de auto, dit keer moest ik krabben, had ik niet op gerekend dus ik was zwaar teleurgesteld in het leven.. het is tenslotte al februari, ik heb al de eerste krokussen gezien en de sneeuwklokjes, dus het is niet eerlijk dat de belofte van de lente zo hardvochtig de nek word omgedraaid.

Nadat ik de autoramen had gekrabt, ben ik naar school gereden. Daar aangekomen, ga ik eerst mijn lokaal opstarten, dus de lichten aan, de kachels controleren, de compu opstarten en meteen muziek op zetten omdat ik me dan zo welkom voel. Daarna ga ik even in alle rust de resten van de berichten lezen, soms staan er 250 over de leerlingen.. aangezien ik ook nog counselor ben, krijg ik dus die 250 berichten dubbel... ik lees en klik wat af.

Rond 8.00 loop ik naar de personeelskamer om daar een kopje thee te drinken, wat te kletsen met collegas en verdwijn dan als de bel gaat naar mijn lokaal. Dit keer had ik de ISK klas, de wat oudere leerlingen. Ik heb ze vandaag de les gegeven over emoties. dus over blij, boos, bang en verdrietig. Eerst moesten ze boos kijken etc. daarna een toneelstukje spelen waarin 1 persoon of boos was of..
daarna een toneelstukje waar in ze verschillende emoties hadden, bijvoorbeeld de ene is boos en de ander is blij.. erg gaaf om te zien.

De tweede groep van de isk vroeg of ze met het schimmenspel aan de slag mochten, dat was prima vond ik. Ze hebben iets moois laten zien, een prachtige dans , een heel mooi toneelstukje, een combi van dans en toneel. Dus de eerste twee uur waren zo voorbij.

Ik had vandaag het geluk dat ik buiten mocht lopen en dus kon ik daar staan en met de leerlingen praten, wat klieren etc. Vind ik altijd leuk en ik geniet dan ook enorm van dit soort momenten.

Na de pauze nog een uurtje les, daarin werden de gemaakte filmpjes van een klas beoordeeld, Het is erg bijzonder hoe ze kijken en hoe ze beoordelen. Vaak beoordelen ze lager dan ik doe, dat vind ik zo bijzonder.

Daarna had ik een uurtje om leerlingen te spreken voor de counseling, aangezien een collega is uitgevallen hebben we met 2 personen ineens een hele volle bak, maar dat geeft niet, we pakken het op en het loopt gewoon goed. 
Na dat uur waarin ik toch 3 leerlingen heb gesproken, had ik een vergadering in de grote pauze. Er is helaas geen ander tijdstip hiervoor. 

Daarna ben ik snel even gaan sporten, ik had nog 2 uur vrij en had niet veel te doen. 

Mijn laatste uur was met een klasje dat bewerkelijk is, maar het komt altijd wel goed. Ze moesten ook het carrousel beoordelen, deze klas vind het lastiger om te kijken naar een film, heel objectief, ze kijken alleen naar vriendjes en vriendinnetjes dus ze cijferen te hoog, dit corrigeer ik dan door heel precies de punten langs te lopen die als beoordeling gelden.. 

Dit was mijn laatste uurtje, dus ging ik  om 15.30 naar huis, lokaal opgeruimd, alles afgesloten en dus door naar de benzine, ik moest nog even tanken. Na het tanken snel even wat boodschappen gedaan. 

Bij thuiskomst, ik was wijzer geworden na gisteren, meteen maar mijn voorruit afgedekt zodat ik morgen alleen maar de zijkanten en achterkant hoef te krabben.

Thuiskomen eerst de boodschappen wegwerken, daarna mijn boord en tussendoortjes voor morgen klaar gemaakt, de was aan gezet. Eten klaar gezet om warm te maken.

De was weer opgeruimd om daarna een heerlijke rustige avond te hebben voor de buis, om 23.00 ga ik mijn bed in, kijk nog een aflevering van Criminals minds en daarna slaap  ik heerlijk rustig in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten