zaterdag 10 februari 2018

De vergulde Vos

Inspiratie genoeg deze week, er gebeurde genoeg, maar ja geen tijd om te schrijven een te druk leven met leuke dingen dat ik soms toch me even moet beperken tot dat wat ik eigenlijk niet wil. maar toch ik zal blijven bloggen.

Vrijdagavond was ik uitgenodigd om met mijn collega's van school lekker uit eten te gaan. We hadden een High bob, en high wine of een high beer.. waaruit we konden kiezen. Ik als vegetarier was ook erg welkom, dat bleek wel uit de heerlijke gerechten die ik kreeg.

Van te voren al afgesproken met collega/ vriendin Marlous dat we samen naar collega/ vriendin Ilse zouden gaan, die vlak bij het restaurant woont. Bij Ilse, ik kon dan een keer haar huis zien maar ook meteen haar dochter en haar man ontmoeten, zodat we eigenlijk 3 vliegen in 1 klap deden.

Op de heenweg was ik wat uit mijn doen, okey ik was ook wel moe naar de heftige week van afgelopen week, dus ik reed bijna door rood. Iets wat ik normaal gesproken nooit doe maar ineens deed ik dat. Gelukkig geen flits en gezien, al is dat geen garantie natuurlijk. 

Op de heenweg hadden we dikke lol en hebben we lekker zitten praten  over van alles en nog wat dus het was genieten. 

Bij Ilse aangekomen kwamen daar ook twee andere collega's die ook met ons mee reden naar het restaurant. 

Het restaurant was even zoeken en bij aankomst dacht ik.. nou doe maar niet. vind het niks geloof ik. Toch als je binnenkomt is het een geweldig leuke sfeer, en de bediening is perfect. 

Er zat al een collega dus daar zijn we gezellig bij gaan zitten zodat we mooi in het midden zaten van de tafel.  De beste plek in dit soort gevallen omdat je dan rustig kan eten en de boel goed kan overzien.

Het voorgerecht bestond uit een aardbei met chocolade, met daarbij een bakje gemende noten en olijven met fetta. Alles bleek later streekproducten te zijn.. zo gaaf dit, en ook zo lekker.

Bij elke gang kregen de wine of beer mensen een uitleg met welk biertje of wijn ze dit gerecht moesten eten. Het was ook duidelijk dat de percentages alcohol steeds hoger ging. We kregen tijdens de maaltijd 5 keer wat te drinken en er was een overvloed aan water. prima dus

Als tweede warme voorgerecht kregen we een soepje en daarbij een soort pasteitje met pesto en chamipons.
Het volgende gerecht was voor mij een bakje met stokbroodjes met champions in roomsaus, terwijl mijn collega's zich te goed deden aan biefstuk of paling.

Het hoofdgerecht was voor mij een lasagne, en voor mijn collega's een stukje ossenhaas met daarbij tuinboontjes in spek, met aardappeltjes, en we kregen ook een overvloed aan patat.. heelrijk

Het toetje bestond uit een potje met cheescake, een bakje met creme brulee en een potje met chocolade mouse.. alles was allemaal even heerlijk.

De code geel die voor het land was afgeroepen heb ik niet gemerkt zowel op de heen als terug weg... 

Het is wel heel bijzonder om soms je collega's te zien in een andere situatie.. en ik moet zeggen het heeft zo zijn onvermoede kanten laten zien.. 


maar het restaurant is een aanrader, ook kwa prijs.. voor een 5 gangen menu. want dat is het eigenlijk met alle drankjes per persoon 35 euro.. dat is geen geld, ik weet waar ik, als ik aan de beurt ben met de eetclub ga eten.. 

zie hieronder de link naar dit geweldig landelijk gelegen restaurant



Geen opmerkingen:

Een reactie posten