vrijdag 6 februari 2015

keek op de week

 
 
Ach soms is een week zo vol met zoveel dingen dat je alleen maar ademt en wacht tot het vrijdag is. Alles is even leuk en spannend en geweldig, maar toch, je werkt, je sport, je eet, je ben elke avond op pad en je gaat naar bed.. en juist de volgende dag ook weer. Geloof me het is heerlijk, echt waar, ik geniet ervan, alleen kom ik dan even niet toe aan het schrijven van mijn blog helaas, dus dat doe ik dan nu even vandaag. Een kort overzicht van de week.. of te wel DE KEEK OP DE WEEK-Blog.
 
laat ik gewoon de dagen in het kort nagaan en wat over vertellen.
 
Maandag
De dag begon heerlijk, ik kon beginnen met de lessen schimmenspel, dat is altijd een heerlijk moment om te doen. De leerlingen zitten altijd met volle aandacht te kijken naar wat er gebeurt en begrijpen dan ineens de magie van het schimmenspel.  Heerlijk. De middag was een organisatie middag, en die kan je dan als docent invullen zoals jij dat wilt. Dus dat was handig. ik heb eerst gesport daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn vakwerkplan voor Drama, dat zo goed als af is. Dat mag ook wel na in totaal 40 uur er aan te hebben besteed.
 De avond had ik een lotusklus in Leidschendam, helaas mag ik daar niets meer over schrijven, maar kan wel zeggen, het was geniaal en leuk en wat heb ik met lotusmaatje Marcel genoten.
 
 
Dinsdag
De dag begon vroeg, de wekker om half 7 is geen pretje maar het went soms. Gelukkig mag ik tegenwoordig een collega ophalen, dus we praten heerlijk samen in de auto. De lessen waren nog steeds schimmenspel en voor de tweede jaars was er de toets die ze moesten maken. Deze toetsen zijn geweldig gemaakt, een paar uitschieters  naar de 10 maar veelal rond de 7 en de 8. Daarna snel sporten met vriendin Paulien en natuurlijk hebben we lopen grappen en te lachen. Heerlijk. Snel naar huis en eten. Daarna door naar Capelle om met vriend Frans naar de voorstelling te gaan van Onder de groene hemel.. zie hiervoor de blog van Dinsdag.
 
 
Woensdag
De eerste twee uur vrij wat een luxe is dat, gewoon uitslapen en bijkomen. Heerlijk.  De dag begon met relaxt opstaan en lekker je ding doen, niet nadenken ook geen gedoe maar gewoon goed en rustig naar school. Ik had het geluk dat ik een b-uur had dus ik mocht weer leuk invallen voor een collega die er niet was. Dit is op zich niet erg, maar wel als je elke week aan het invallen bent, zo draai je eigenlijk meer uren dan je oorspronkelijk draait., eigenlijk zijn het overuren die niet zo worden betaald. Maar de dag ging goed. Snel naar de sportschool om het schema te doen. Het nieuwe schema is heerlijk maar wel vermoeiend, en het kost nogal wat tijd, maar alles voor het resultaat.
Na de sportschool naar de aldi voor de boodschappen, om onderweg naar huis er achter te komen dat je de helft bent vergeten. Dus door naar de Liddle die ook in de buurt zit dus geen punt. De avond had ik mijn eerste cursus avond  voor omgaan met je camera, nou ik moet zeggen, de eerste heb ik gemist, en weet niet goed of dat erg is. als ik een collega moet geloven die daar ook is, heb ik niets gemist en is het loei saai. Dit keer werd er iets uit gelegd over histogrammen, dat heeft van alles te maken met licht en donker en belichtingen etc, ik hoor het, ik zucht en vergeet het. Ik wil gewoon leren hoe ik met mijn spiegelreflexcamera van Canon mooie foto's kan maken. Maar goed, kennelijk is dit ook nodig om te weten. dus ik hoor het aan. Wellicht steek ik er iets van op. De avond vloog om, de opdracht die we nu kregen was het fotograferen van bloemen.. Juist het is winter, hartje winter en dan bloemen fotograferen? De tip was om naar groenrijk te gaan om daar foto's te maken, maar dat vind ik te simpel. Dus ik ben eerst maar eens thuis aan de slag gegaan, de bloemen op tafel met een blik op mijn boeddha, daarna met mijn zwarte neprozen met een rode roos er tussen voor contrast. Ik moet zeggen ik ben niet ontevreden over het resultaat. Ik vind dat ze er wel mogen zijn. Ik heb ook al bedacht dat ik nog even op het kerkhof ga kijken of ik daar een bijzonder plaatje kan schieten om te laten en zien te laten beoordelen.
(hieronder wat resultaten van wat pogingen)
 

 
Donderdag
Dit was een heerlijke dag, veel gelachen met de leerlingen, de opmerkingen van hun zijn zo gaaf
De isk jongens wilden leren dansen op de Macarena, ik ben niet echt een goede dansleraar, gelukkig zijn er programmas op you tube, met als titel just dance en je kan iedereen een dansje leren. Wat is het genieten dan, ik zie ze stralen en lachen en hun best doen. Geweldig, natuurlijk heb ik ze ook even de vogeltjesdans geleerd.
Daarna de toetsen en de lessen schimmenspel gedaan, sporten en door naar een lotusopdracht in Leidschendam, Wat is het toch heerlijk als de instructeur zegt dat hij alleen nog mij en maatje Marcel, wil omdat we zo goed zijn, creatief en van alles bedenken en dat hij ons gewoon onze gang kan laten gaan. Ik vind dit een groot compliment. Bij thuiskomst nog even wie is de mol gekeken en toen naar bed
 
Vrijdag
Een kort dagje, altijd al was het mijn voorkeur om de vrijdagmiddag vrij te hebben omdat je dan zoveel kan. Het is een genot. Tevens was er eindelijk, na 3 weken bericht van de V&D dat mijn horloge klaar was. Ik kon mijn geluk niet op, mede omdat ik me bedacht als het mis gaat deze week, dan ben ik mijn horloge echt kwijt en daar wil je toch niet aan denken. Dus deze meteen na het sporten opgehaald. Heerlijk hij is weer thuis. De actie van de V&D om elke klant een kopje koffie aan te bieden, vind ik zo stom. Eerst pakken ze geld af, of willen ze geld afpakken van de werknemers, en dan gaan ze de klanten een kopje koffie gratis aanbieden, Leuk hoor eigenlijk betalen die gekorte of in de toekmost gekorte mensen dit van hun salaris, want het geld moet toch ergens vandaan komen.. Dus ik heb heel bewust geen koffie of thee genomen en ben heerlijk nog wat wezen schoppen en daarna naar huis voor dit blogje en om me te verheugen op de film waar ik vanavond heen gaan heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten