donderdag 12 februari 2015

en zo is er hoop


Zo mooi en zo teder, deze foto.
De winnaar van de World Press Foto 2014,
Ik ben geraakt, mede omdat ik me zo boos heb gemaakt hoe er omgegaan word
met de homo's in Rusland onder het bewind van Poetin.
Nu geeft de wereld volgens mij een signaal af, nu word er op een subtiele wijze
gereageerd op de houding van Rusland zijn politiek naar de homoseksuele medemens.
Hun acties met homo's vragen te komen en dan in elkaar te slaan, door groepen jongens die jongen jongens lokken via een chatsite, en noem maar op. De overdreven reactie op de winnaar van het songfestival van 2014.
Nu komt er dan ineens een belangrijke prijs die word gegeven aan een fotograaf die in Rusland deze foto maakte van twee mannen die elkaar lief hebben. De mooiste foto met een subtiel tintje.
Ik prijs me gelukkig, de wereld is nog vol mensen met moed, met lef, met vechters, er zijn nog belangrijke instanties, die hun nek uitsteken tegen alle onrecht dat de homo's word aangedaan.
Dit is een kroon op de hoop voor velen, dit geeft aan dat ook in Rusland we ze niet vergeten zijn en we ze juist met het laten winnen van deze foto ze een hart onder de riem willen steken.
Het is een Godsgeschenk, en dat net voor Valentijnsdag...

stukje van nu.nl
Een intiem portret van een homostel in de Russische stad Sint Petersburg is uitgeroepen tot de beste foto van het afgelopen jaar. 
De foto toont Jon en Alex, een Russisch koppel, die innig bij elkaar zijn in een donkere kamer waarvan de gordijnen gesloten zijn. Ze houden elkaars handen vast. De foto maakt deel uit van een serie over homofobie in Rusland.
Het leven voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wordt in Rusland steeds moeilijker, zegt de jury van de World Press Photo.
''Seksuele minderheden worden geconfronteerd met wettelijke en sociale discriminatie, intimidatie en zelfs geweld van conservatieve, religieuze en nationalistische groeperingen.''
''Terroristen gebruiken vandaag de dag aanschouwelijke beelden voor propaganda. Wij moeten reageren met iets subtielers en intensers en wat meer doordacht is'', verklaart jurylid Pamela Chen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten