zondag 15 februari 2015

advertenties bij facebook



Inmiddels weten we allang dat we hoe dan ook, wat we ook doen op het net, men dat weet, dus dat men zo geschokt reageert als men dit hoort, of als men er achter komt dat ze advertenties krijgen te zien van een site waar ze net geweest zijn, is niets nieuws lijkt me. Kan me voorstellen dat het ook hele vervelende situaties kan opleveren als je bijvoorbeeld hebt gezocht op een site over een soa, en dat je je Facebook site opent in het openbaar, of met vrienden, en dat ineens een advertentie komt over een Soa, of over iets anders wat je liever niet wil laten weten aan je vrienden, familie of op je werk. Je zou maar bij een beruchte leverancier zijn geweest voor spectaculaire sexspeeltjes, en dat staat ineens levensgroot in beeld op je Facebook, okey wel bij je eigen site, maar toch, er zijn altijd ogen die meer zien dan jij door hebt. Kortom, daar heeft Facebook iets op gevonden, je kan dit soort advertenties blokken, en aangeven dat je ze niet meer wilt. Toch is het bijzonder als je dat dat doet dan krijg je, een naar mij volledig verkeerde zinsnede te zien namelijk deze:

"Advertentie verborgen
vertel ons dan wat je leuk vindt om ons te helpen jou een betere advertentie te laten zien."
Kortom je kan kiezen, maar de keuze van geen advertentie is er niet. Dat maakt het lastig. Ik word dus gedwongen om een keus te maken in een wirwar van adverteerders maar ik kan niet zeggen, zoals bij de brievenbus een  nee/nee stikker. Dit is toch iets waar ze over na moeten denken vind ik. Maar wie weet ben ik daarin iets te gevoelig, terwijl ik het heerlijk vind als op zondagavond in mijn brievenbus de reclame folders liggen en die door te nemen.. Ik kan me geen leuker iets voorstellen op het toilet, reclamefolders te lezen.. Het is het aangename met het nuttige verbinden.
Dus het is niet dat ik tegen advertenties ben en aanbiedingen maar ben er wel tegen dat ik het niet kan uitsluiten of kan zorgen dat ik het niet ontvang op mijn site.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten