maandag 26 januari 2015

mogelijk 80 mannen hebben.......



 
Nogmaals, ik schrik niet zo snel meer tegenwoordig, noem het gehard door de ervaringen, noem het afgestompt of wat dan ook. Ik zeg heel vaak ik ben niet verbaasd hooguit verwonderd.... De afgelopen jaren heb ik wel geleerd dat als je verbaasd bent, je mond op slot gaat, maar als je verwonderd ben je nog kan reageren. Ik ben dan ook nu niet alleen geschrokken, verbaasd of verwonderd maar gewoon alles in één keer. Ik las onderstaande artikel en besefte me, een meisje van 16, kinderen die bij mij op school zitten, die nog genieten van hun pubertijd, ontdekken wat de wereld hun kan bieden, wat ze nog mogen ervaren. Een kind nog, die vanaf 8 oktober tot aan nu, 25 januari door 80 mannen waarschijnlijk seksueel gebruikt is. Een kind, dat gewoon door haar 21 jarige vriendje van haar familie is losgeweekt, haar heeft geronseld en haar met mannen naar bed laat gaan, minderjarig ook nog. Het ergste vind ik nog wel dat dit dus kennelijk, volgens de advocaat van haar 21 jarige vriendje, vrijwillig is gebeurt.. en dat zij dat graag wilde.  Ik ben met stomheid geslagen, een geleerde man, een advocaat die kennelijk zo buiten de wereld staat, die niet eens beseft dat hij op dit moment met een Loverboy van doen heeft, die dit meisje gewoon gebruikt heeft om met mannen naar bed te gaan, met waarschijnlijk 80 mannen, dus het kunnen er meer of minder zijn. Deze mannen worden opgespoord en kunnen 12 jaar celstraf krijgen omdat ze sex hebben gehad met een minderjarige, wat ze misschien wel of misschien niet wisten of het meisje 16 was. Deze mannen worden wel vervolgd niet alleen strafrechtelijk, maar mocht  dit in de openbaarheid komen, ook nog maatschappelijk aan de kaak gesteld. Ik moet zeggen, ik denk dat er nu zeker 50 man zo niet meer, hem behoorlijk knijpen, want hoe kan je dit verkopen aan je familie, aan je vrouw, aan je werknemers, of je collega's. Ik wil niet lullig doen, maar denk ergens wel, boontje komt om zijn loontje. Al denk ik dat die vriend van 21, die mee ging naar een hotel om zijn vriendin te "beschermen", lees geld te vangen, er ook niet genadig vanaf komt, ik zeg de zwaarst mogelijke straf geven omdat ik kijk naar mijn leerlingen en denk dan, oh laat zij het niet zijn die het overkomt.
Al jaren geef ik op mijn school lessen over loverboys, ik wijs de leerlingen erop en gelukkig pakken ze het op naar ik hoop. De onderstaande documentaire laat ik altijd zijn, en ik zou zeggen ga kijken
hij is schokkend, hij is raak, en hij is als je dit hoort, erg, maar ik weet dat er meisjes en ook jongens zijn die nog erger worden behandeld dan dit meisje.... kortom het is tijd om waakzaam te blijven voor iedereen.
 
 
 

artikel van Nu/nl
 

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in de Valkenburgse sekszaak uit van tachtig mannen die mogelijk seks hebben gehad met een 16-jarig meisje in een hotel in Valkenburg.

Een woordvoerster van het OM zei dit maandag naar aanleiding van berichten in Limburgse media.
Zoals eerder bekend gemaakt gaat de politie bij vijftig mannen op bezoek, maar het onderzoek naar meer verdachten loopt nog.
De politie kwam de mannen op het spoor na een inval in een hotel in Valkenburg eind vorig jaar. Daarbij werd een man betrapt die seks had met het minderjarige meisje. Ook haar 21-jarige pooier werd bij die inval aangehouden.

Klantenlijst

Agenten vonden gebruikte condooms en een klantenlijst op de gsm van de 21-jarige verdachte. Aan de hand daarvan konden mannen worden getraceerd die mogelijk misbruik van het meisje hebben gemaakt.
De politie belt binnenkort bij de verdachten aan om hen te horen als getuige en verdachte. De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd.
Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. Een week later deed de politie de inval in het hotel in de Limburgse plaats. De pooier wordt er ook van verdacht het meisje onttrokken te hebben aan het ouderlijk gezag, aldus het OM eerder.

Vrijwillig

Volgens advocaat Arthur Vonken van de verdachte heeft het meisje aanvankelijk verklaard vrijwillig seks te hebben gehad. Vonken vermoedt dat zij onder druk van haar ouders op de eerdere verklaring is teruggekomen. Het kind zit volgens hem in een gesloten inrichting.
De verdachte kan volgens de raadsman geen uitbuiting van het meisje worden verweten. ''Het meisje had op eigen initiatief seks. Mijn cliënt ging mee naar het hotel om haar te beschermen'', aldus Vonken. ''Hij had een relatie met het meisje, hoewel haar minderjarigheid natuurlijk nadelig is voor mijn cliënt.''
Vonken betwijfelt of het OM de beschuldiging dat minstens vijftig mannen het meisje zouden hebben misbruikt, kan waarmaken. ''Er is DNA gevonden, maar dat moet vergeleken worden met de gegevens in de DNA-bank'', denkt Vonken. ''Ik kan uit het dossier niet opmaken dat dit gebeurd is.''
De zaak komt binnen drie maanden voor de rechter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten