zaterdag 22 april 2017

Ellen Pieters, Hanneke Drenth e.a. Adèle, Conny, Jasperina: de grote drie musical, variété & showGisteravond met vriend Frans naar de voorstelling geweest  de grote drie... Vanaf het moment dat het doek open gaat, zit daar Adele, en daar staat Conny en ook Jasperina staat er. Ze zijn er.. heel gek en heel bijzonder dat je het gevoel hebt dat je naar de drie groten kijkt. Natuurlijk besef je dat het toneel is en dat ze spelen ... maar ze zijn zo goed in deze rollen, ze lijken er zo op dat ik diep diep met respect buig voor deze actrices.. zij  spelen deze rollen niet ze zijn het op en top.

 De vrouw die ik al vaker heb zien spelen Ellen Pieters. een kleine naam voor wat je met recht een vakvrouw kan noemen.. ze is Adele.. ze is de zangeres in een vorige voorstelling.. steeds onherkenbaar maar onmiskenbaar goed. Wat ooit over Meryl Streep werd geschreven is ook op haar van toepassing, maar dan op het toneel, wat tig keer moeilijker is dan voor de film, omdat het in 1 keer goed moet.. ze is dat wat ze speelt.. 
Een aanrader om meer van haar te gaan zien spelen.. in haar rollen.
De drie eindliedjes van deze drie vakvrouwen waren zo teder en mooi dat ik ze onder deze blog zo mooi en zo teder.. met namen het lied van Jasperina  om alles.. zo diep mooi en zo prachtig..
Kortom een musical die je moet zien en dat kan hij is in reprise gegaan en terecht

De nieuwe Nederlandse personality-musical, met live orkest

Drie voormalige theaterdiva’s op een podium, gaat dat samen? Stelt u voor dat Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong samen een programma zouden maken: een show rond hun grootste successen. Ze zijn alledrie gewend aan de hoofdrol. Maar kunnen ze ook achtergrondzangeres bij een ander zijn? Drie top-actrices brengen het mooiste repertoire van de drie grande dames ten tonele maar ook hun nukken en streken.

'De sfeer van triomf en tragiek komt in De Grote Drie tot leven.' (**** AD)

'Het allermooiste van het Nederlandstalig amusementsrepertoire, vrijwel perfect begeleid door pianist Nico van der Linden; dat is De Grote Drie. Een voorstelling om te koesteren.'
(**** de Volkskrant)

'Het is schrijver Lars Boom gelukt om al die liedjes op verrassend natuurlijke wijze in te bedden in een script dat bol staat van de puntige oneliners en verwijzingen naar de turbulente levens en carrières van Bloemendaal, Stuart en De Jong. En natuurlijk, Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth zijn geen Adèle, Conny of Jasperina. Maar knijp je ogen een beetje dicht en Pieters komt griezelig dicht in de buurt.'
(**** de Telegraaf)

'De grote drie’ brengt bestaande liedjes van drie legendarische cabaretières. Met zichtbare zorg is repertoire verzameld dat vaak verrast.' (*** NRC)
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten