zondag 9 april 2017

buiten crossen....

Gisteren kwamen we bij de cross en kregen te horen dat we naar buiten gingen.
Dit is altijd wel erg lekker maar je weet ook dat er dan meteen een vast onderdeel inzit namelijk
hardlopen.. Gelukkig mag ik wel wat hardlopen maar niet veel en lang, dus ik vond dat niet zo erg.

De opzet was, nou komt het.. 10 rondjes hardlopen, daarna 10 push up, daarna 10 sit up, daarna 10 trusters en als afsluiting 10 burpys... 
de volgende ronde ging je naar 9 en zo terug naar 0...
maar bij de oneven aantallen moest je de laatste ronden lunches doen.. 
en helemaal aan het einde moest je met een kettlebel in elke hand nog een keer dat hele stuk lopen.

Kortom je wist al van te voren dat het afzien zou worden.. Mijn knie houd het gelukkig aardig goed, en dus kan ik aardig wat mee doen maar moet nog wel oppassen.. Dus ik doe wel even hardlopen maar daarna ga ik dan rustig wandelen met kettle bell en lunches mag nog maar met 1 been dus dan doe ik dat. Geen probleem en geen punt.

Maar zoals altijd het lijkt zo simpel maar de eerste ronden beginnen bij 10 tot aan 5 is een hel, dat is afzien, daarna is het alleen maar gemakkelijker en leuker aan het worden. Is het meer genieten  omdat je weet dat het einde er aan komt.

Extra motiverend was wel dat ik de afgelopen week weer een kilo aan gewicht was verloren, dus ik heb mijn eerste eik punt gehaald.. wat mijn subdoel was van de overige 9 die nog moeten.. maar daar gaan we ook voor. komt vanzelf voordat ik met pensioen ga, en waarschijnlijk ga ik nog vaker op zoek naar dat eik punt.

Maar toch je bent buiten bezig met een groepje en je geniet enorm, maar het gekke is dat je toch een soort van teveel aan frisse lucht binnen krijgt, dat is niet goed voor een mens kom ik achter. De hele dag zit je dan toch wat versuft te kijken.. alsof je ineens veel teveel zuurstof hebt gekregen.

Maar goed het was zoals altijd weer bere gezellig en leuk met elkaar. Lachen, elkaar aanmoedigen, elkaar uitdagen dat is juist het mooie van samen sporten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten