maandag 2 oktober 2023

nee niks aan de hand...( deel 2)

 

en dan toen ik net mijn diploma had als drama docent kon ik na 1 sollicitatie gesprek meteen aan de slag bij een MBO, was ter vervanging van een zwangerschap, en het was prachtig, wat heb ik er genoten met deze doelgroep, we hebben vreselijk veel gelachen, ze wilden mij ook mee op hun excursie in Den Haag, wat ik geweldig vond, we hebben vreselijk veel lol gehad...

Moet nog wel zeggen dat ik erg moest wennen aan het structuur van deze school, al die afdelingen maar uiteindelijk had ik mijn plek gevonden en was het goed.. helaas zoals zo vaak moet je weg als je een vervanger bent. dit tot grote frustratie van een aantal collega's en directeuren die me graag wilden houden. maar ja dat kon niet.

Dus ik moest verder solliciteren en dus schreef ik op een functie van drama docent in Alphen aan den Rijn, geen idee waar dat lag of wat ik er mee moest, maar ja het was een baan en ik moest natuurlijk  toen nog verplicht solliciteren van de sociale dienst. Van een speler van mij kreeg ik de tip om te schrijven naar deze functie, dus dat heb ik destijds gedaan, maar het was een voltijds baan, en ik schreef dat ik maar een halve baan wilde, in de hoop dat ik niet zou worden uitgenodigd.. maar ja zoals een balletje rolt, dat verwacht je niet.. dus ik werd ineens gebeld of ik de volgende dag kon komen om te praten want ze hadden iemand aangenomen die maar een halve baan wilde, en ik was de enige die had geschreven voor ene halve baan, dus 1 plus 1 was 2, dus ze dachten meteen we laten die man komen uit Groningen, dus ik moest naar Alphen aan den Rijn, ik had meteen al bedacht ik ga zoals ik ben, willen ze me niet dan is dat prima, willen ze me wel dan willen ze mij echt.

Dus met mijn aangezette ogen ging ik naar deze sollicitatie, nadat ik eerst even had uitgezocht waar Alphen aan den Rijn lag.. maar dat is ook erg gemakkelijk  om te vinden, nooit geweten dat het zon kleren eind was met de trein maar goed, een buurmeisje ging mee, mijn toenmalig liefde vond het maar niks dat ik daar ging solliciteren, die zag ook meteen allerlei beren op de weg.  en wilde dus ook beslist niet mee, ik niet, ik dacht alleen maar die nemen me toch niet aan.

Dus al gierend van de lach met mijn buurmeisje in de trein, nog wat teksten geoefend wat ik moest zeggen en gaan met die banaan.

Nou het was heel formeel, er zaten een grote groep mannen in pak die me allerlei vragen stelden.. waarop ik zo goed en eerlijk als ik was antwoord ging geven.. zoals de vraag hoe ik het zag de combinatie van het christendom en drama.. waarop ik heel mooi zei, ik denk dat het gaat om het mens zijn en daar investeer ik in en niet in het kunnen doodslaan met een bijbel tekst , dat is niet mijn manier van lesgeven.

Heb tijdens die sollicitatie wel meer dingen gezegd waarvan ik dacht dat kan ik eigenlijk niet zeggen, maar ik zei het wel.

Dus toen ik afscheid had genomen  ben ik naar buiten gelopen waar mijn buurmeisje al op mij wachtte, dus ik kwam aanlopen en zei alleen  maar het is heel slecht gegaan, heb hele foute dingen gezegd dus ik denk dat het niets is geworden.. 

Tot mijn grote verbazing kreeg ik ineens een paar dagen later een telefoontje dat ik was aangenomen waarop ik zei, doe niet zo gek, ik heb hele rare dingen gezegd, waarop het antwoord kwam klopt maar je denkt precies zoals wij denken dus dat voelde goed..  waarop ik zei maar mag ik er nog even over nadenken of ik dit wel wil. want het overvalt me.. 

Dat mocht, en toen bedacht ik me als ze me willen omdat ik gewoon mezelf was, in alle facetten dan moet dit een goede school voor mij zijn dus laat ik vooral gaan. wat ik dus heb gedaan en nog geen dag spijt gehad dat ik ben gegaan, dat ik deze baan heb aangenomen op deze school..  ik zou iedereen een baan gunnen op mijn schooltje, mede omdat het een warm nest is waar je welkom bent en voelt en de leerlingen zijn goud.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten