donderdag 19 oktober 2023

Berlijn in de herfst ( dag 4)

 

En zo zijn we over de helft van onze vakantie. Het gaat snel en de dagen vliegen om. Goed teken vind ik. Gisteravond naar een lichtshow geweest. Dark Matter was ik al eerder geweest maar het is geen straf om het nog een keer te gaan bekijken. Misschien is het daardoor extra leuk.  Daarna kwamen we aan bij de tramhalte,  bleek dat we bijna 30 minuten moesten wachten. Dus we besloten om naar de volgende halte te lopen, 8 minuten. We hebben  nog wel even gekeken of we met een step of scooter naar het hotel konden gaan maar dat was erg ingewikkeld om te regelen.  We liepen  heerlijk pratend terug naar de halte. We waren dicht bij de halte, Jeroen moest nog even gehoor geven aan de roep van de natuur.  Kwam ineens de tram eraan. Niks niet 30 minuten  wachten het was gewoon vreemd dit. Maar goed we hebben hem gehaald. 

Terug bij het hotel hebben we nog wat inkopen gedaan voor op de kamers en intens tevreden zijn we naar onze kamers gegaan om te slapen. 

Een erg onrustige nacht voor mij . Slecht geslapen en vaak wakker geweest. Maar dat overleef je ook wel. Alvast een beetje voor ingepakt voor als we moeten gaan reizen. 

We zijn naar de Berlinischer galerie gelopen. Daar was een tentoonstelling van Munch. Die wilde ik heel graag zien. Ik hoopte op het schilderij de schreeuw , helaas was die er niet. Maar verder wel mooi werk. Daarnaast hebben ze een nieuw kluisjessystem nl dat je een kluisje uitzoekt en dat je dan je eigen  code invoert, prima , dus dat deed ik dan ook met verve. Helemaal blij dat het gelukt was.  De tentoonstelling gezien en ineens realiseerde ik me dat ik het nummer van  mijn kluisje niet had onthouden. Niet aan gedacht . Kortom toen we klaar waren en weg wilden moest ik gaan zoeken  naar mijn kluis. Dus ik wist ongeveer de hoek nog, dus dat schelde een hoop. Heb het maar bij twee hoeven te proberen toen had ik mijn kluisje gevonden. Daarna zijn we gaan kijken op het Alexsanderderplatz. Daar is natuurlijk ook een belangrijke deel van de geschiedenis gebeurd we hebben daarna wat als lunch gegeten. Ik dacht gezond te doen. Een kleine salade  dit bleek een petit salade te zijn.. je kon net het holle kies vullen. . 

Rond half 2 zijn we naar de stati gevangenis gegaan. Om daar een rondleiding te krijgen . 

Toch blijf ik het bijzonder vinden dat er van die gelovige mensen zijn die op straat het geloof verkondigen, er stond. iemand dit keer te zingen vanuit haar tenen en naast haar stond een oudere man met een gigantische bord voor zijn kop met een tekst over het geloof.. weet niet zo goed. Wat ze er nu mee bedoelen. 

De reis naar het Statsi gevangenis verliep prima, het lijkt alsof ik de stad zijn ov begrijp. Bij aankomst hadden we nog wat tijd voordat de rondleiding zou beginnen. We hebben alvast een beetje rondgekeken. De tour begint met een indrukwekkende film over deze gevangenis, maar ook over dat iedereen gaat bekennen als ze gepakt worden.  Het is indrukwekkend zowel de rondleiding als het gebouw. Na de rondleiding nog even de expo’s bekeken die er nu is er was wat verwarring over of ik wel of niet met mijn tas om naar het toilet mag. Maar uiteindelijk bleek het  te gaan over de expositie ruimte te betreden maar ja dat had ik al gedaan. Dus dat konden we niet terug draaien. 

We kwamen aanlopen en Jeroen zag een tram staan en we moesten  die hebben, dus wij in die tram. Gezellig zitten en de tram begon steeds leger te lopen , uiteindelijk zaten alleen wij er nog in.  Waarop de mededeling kwam dat we uit de tram  moesten want hij ging daar stoppen . Dus toch in de verkeerde tram gestapt, dus wij meteen naar de overkant waar de tram net wegreed. Dus mochten we wachten maar de tram kwam snel gelukkig, we hebben ons kaartje er wel uitgehaald. 

We zijn bij de Hackischer Markt uitgestapt om daar lekker wat te drinken  en rustig naar het hotel te gaan.








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten