maandag 23 oktober 2023

Berlijn in de herfst ( dag 2)

 

Gisteren was een kille dag met op het einde wat regen. We hebben eerst zitten eten bij een streetfood restaurant waar ik al vaker heb gegeten, maar dit keer vond ik het tegenvallen, ik bleek een broodje te hebben besteld met een paar snippers soja, Jeroen had een broodje burger besteld waarvan ik dacht heeft dat joch daar wel genoeg aan?  Ziet er zo weinig uit. Maar goed het was genoeg. Daarna een avondwandeling gemaakt en rond 8 uur waren we op onze kamers terug.lekker.  Roeg slapen was het plan voor ons. Toch rommel je dan nog wat rond voordat je door hebt dat het toch weer later is dan je wil

Vandaag vroeg op we gaan naar de koepel op de Reichstag, daarna naar het zigeunermonument.  Dan wil ik naar het streetart museum, en dan de poederdoos en lippenstift.

In de avond hebben we een freetour door kreutzberg, ook erg leuk volgens mij.

Vol goede moet gingen we naar de Reichstag om deze te beklimmen. De metro ging  snel en goed, we waren er snel stonden in de rij ,waar we onze tickets moesten laten zien in mijn onhandigheid had ik helaas de ticket weggegooid in de mail , maar we konden naar binnen moesten , nou wat gezocht en mochten naar binnen. Bij binnenkomst bleek dat Jeroen zijn paspoort niet bij zich had. Dus we konden niet naar binnen. Dus mochten we het paspoort halen en daarna terugkomen en konden we naar binnen dat dus gedaan.en we konden alsnog naar boven om te kijken. Blijft prachtig om daar te lopen.

We zijn na de Reichstag gaan lopen naar de gedenk plak voor de Roma, daar wordt ik altijd aandachtig stil. Zo mooi en indrukwekkend de viool die speelt etc. 

Vanuit daar zijn we naar de brandende burger tor gegaan  waar we wat wilden drinken, dat ging helaas niet. Wel nog even uitgezocht waar Michael Jackson heeft gestaan bij welk raam. Daarna met de metro naar de lippenstift en poederdoos , daar gewandeld en rondgekeken . De poederdoos blijft bijzonder om te zien. Daar natuurlijk een kaarsje gebrand. We hebben de lunch gebruikt, waar ik al jaren niet meer geweest ben bij de Mac Donald , eindelijk de Mac plant geproefd, is te eten, dat kan ik niet ontkennen. En erg voedzaam is het helaas niet. 

We zijn gaan lopen naar het streetart museum. En natuurlijk langs  het Kadewe , in het museum was er helaas niet veel veranderd, dus we hebben daar gelopen en gekeken. Van daaruit met de metro naar das Baumhaus An der Mauer. Waar we eerst nog even bethalahiem hebben bezocht een oud ziekenhuis met kunst. Ook erg leuk. De expositie waren  dit keer minder leuk veel videoschermen met mensen die geïnterviewd zijn. Had er weinig mee. Dus daar zijn we snel uit vertrokken. Langs het bijna volledig gerenoveerde baumhaus gelopen. Om daarna te besluiten langs het tranenpalast te gaan. Was even zoeken maar we vonden hem. Daar moest ik mijn rugzak in de kluis doen, waardoor ik meteen besloot om voor Jeroen een sleutelhanger te kopen van Berlijn met de groene ampel mannetje (zeg maar de man met een Boner). 

Helaas werd onze freetour afgezegd, dus we hadden ineens ruimte over dus we besloten naar het hotel te gaan en daar heerlijk wat bij te komen. Is soms erg belangrijk we hebben beiden een drukke baan tenslotte 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten