vrijdag 14 februari 2020

Valentijns dag....


 Oud leerlingen en collega's weten dat ik altijd zit te klieren op Valentijnsdag, al ver van te voren maak ik de opmerking naar leerlingen toe: "Jullie weten de traditie toch wel op deze school.... De drama docent krijgt van iedere eerstejaars een roos" Tegen de isk-klas zeg ik altijd.. luister je weet hoe het werkt.. nl.....  heel eenvoudig..  jullie krijgen van mij goede cijfers... ik leer jullie veel dus jullie moeten me erg dankbaar zijn... en daarom zie ik graag de vele rozen aankomen op Valentijns dag.

Vrijdag in de personeelskamer kwam een concierge eraan en vroeg of ik even kon komen, er stond een moeder met een meisje.. Bij mij gaan er dan alarmbellen af, dat is niet goed.. dus tja..

Ik loop er heen, staat daar een meisje waarmee ik regelmatig druk mee ben, het is gewoon hoe ze is..  ze begrijpt mijn humor, en als ik haar een beetje plaag,  ze begrijpt het.

Ze zei, ik ben niet op school vandaag, maar wilde toch nog even komen om u iets te brengen.. en wat bleek nou.. ze had een speciale bloem gemaakt, en daarbij had ze twee katten geplakt, de knuffels.. een witte en een zwart kat.. maar vooral de tekst die heeft me geraakt.. Ik ben er stil van.. vind dit zo mooi.. de tranen schieten me dan in mijn ogen... en ik kan dat niet verbergen.. ik straal.. en ben helemaal enthousiast.. zo heerlijk dit..

Na de grote pauze liep ik naar mijn lokaal, we hadden namelijk een goede doelen dag, wat betekend dat we van alles kunnen doen  en kopen. Vooral eten. Aangezien ik  bewust keuzes maak per dag, ik deze week al een paar keer iets had genomen wat niet echt het plan was.. maar was zo lekker, besloot ik de dingen die ik had gekocht voor het goede doel...  een zak koekjes en een wafel verdeeld onder collega's.

Terwijl ik dus naar mijn lokaal liep, kwam daar een grote groep leerlingen aan van de ISK met aan het hoofd dat joch dat altijd in mijn hart zit, die net anders is dan de rest, dat zo worstelt met zichzelf, met de liefde, met de wereld etc.. maar hij is zo uniek en zo bijzonder...  hij is een aanwinst  voor de school alleen beseft hij dat zelf nog niet. 

Hij kwam aanlopen met een prachtige witte roos en die gaf hij aan mij.. er werd door hem ook meteen geknuffeld.. de hele klas joelen en blij... en ik weet dat hij op meisjes valt , maar dit is hem ten voeten uit.. hij doet dit gewoon... het maakt hem dan niet uit of men homo roept. hij doet dit omdat hij mij waardeert.. zo mooi en juist wederom in tranen.. Het is uitbundig gefilmd dat wel. men weet dat ik daar niet van ben en niet van hou,  maar ik wil de vreugde niet bederven, gelukkig had ik mijn haar vandaag extra goed zitten.. dus het was prima..

Wat is het toch heerlijk om in het onderwijs te zitten, gewoon te kijken, ze te zien, met ze te dollen, maar ze ook het gevoel geven dat ze er toe doen. en dat doen ze zeker.... Heerlijke leerlingen dit.

Geloof me Onderwijs elke dag anders.. ( ...LEUK!)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten