donderdag 19 oktober 2017

marrakech ( dag van vertrek)

Opstaan en beseffen dat het tijdsduur om te gaan, genieten van alles is het inpakmoment wat lastiger er vervelender. Gisteravond alles al in de koffer gegooid, inpakken, tenminste de kleding kreukvrij inpakken is niet echt nodig. Het us de terugweg ben sl dagen mooi geweest. De andere dingen ingepakt en de koffer kon de volgende ochtend, nadat ik de toiletartikelen had gebruikt, dicht doen en klaar. Ideaal. Terug weg, ondanks kiko stenen, ondanks gekochte flessen olie en bodymilk twee kilo lichter. Werkte dat zo Maar met  het lijf.  Heb ontdekt dat ik me kan douchen en aankleden in 15 minuten dus dat dus de ontdekking van deze dagen.
Het ontbijt was goed en lekker, eenvoudig en goed.

Even was het nog spannend of de transfer op tijd zou zijn . Zeker toen ik las dat je 24 uur van te voren contact moest hebben om de rit te bevestigen. Wat the f.... maar het kwam goed bellen via de receptie en binnen 10 minuten was de taxi er. Heel snel zei hij al dat het niet zijn fout was. Hij zag de bui hangen dat hij geen fooi zou krijgen, maar dat kreeg hij toch wel. Daarna gingen we goed. De rit ging snel gelukkig. Maar wat een controle op dit vliegveld, eerst je bagage. Daarna je instapkaart, dan je handbagage, dan je lichaam, dan nog een keer je paspoort, dan nog een keer je instapkaart en uiteindelijk nog een keer bij het binnengaan van het vliegtuig nog een keer je instapkaart.

Kortom voor je kan vliegen  en weg kan ben je zo vaak gecontroleerd en gecontroleerd of je wel bent gecontroleerd, dat je je super veilig voelt, de knipogen van de douane nog niet eens genoemd. Kortom van deze controle zou Nederland veel kunnen leren.

Verder ging het heel snel, aankomen bij de gate, je kon meteen doorlopen gewoon over het vliegveld geen moeilijk gedoe etc gewoon het vliegtuigbouwer en langzaam stroomde het vliegtuig vol geen gedrang bij de bagageruimtes of in het gangpad, het kan veel efficiënter .

De vlucht is gewoon zitten, in en uit ademen en wachten totdat het over is, heen probleem
Gewoon goed en leuk. Zat wel naast een Deens stel en aangezien ik steeds aan het gangpad zat, moest ik regelmatig opstaan omdat de Dane moest plassen. Heel vervelend .

Tijdens de vlucht keek Kitty mij ineens aan en haalde zo haar Zwitserse zakmes uit haar rugzakje . Deze was dus door alle controles gekomen, en niet gezien..., hoe veilig is de controle eigenlijk?

Aankomst in Nederland  door de pas controle, ben erg van het systeem oas op een glasplaaue scannen. En go.

Samen de koffers gehaald, nog even samen gegeten bij La Place om daarna elk ons eigen weg weer te gaan. Toch altijd heerlijk zon vaksntie al was het wat kort dit Keer maar het voelde wel lang gelukkig 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten