vrijdag 20 oktober 2017

He is back



Het plannen is nooit mijn sterkste kant gebleken. Zo nu ook weer. Amper terug in Nederland al weer een afspraak met vriendin Susan die ik ook te weinig spreek en zie. Ik mis haar dan vreselijk. Er zijn weinig mensen, buiten mijn familie dan, die mij al kennen vanaf mijn achttiende . Susan is er 1 van, we hebben samen een heel leven doorgemaakt en zullen dat wel blijven houden totdat we moeten gaan slapen voor altijd. 

Het opstaan was erg vroeg en was wat brak, maar dat went ook al. Wat niet went is 14 dagen niet sporten, heb het idee dat de kilo’s er aanvliegen en de conditie terug loopt. Morgen weer volop aan de bak.

Den Bosch kan natuurlijk niet zonder de beruchte bollen. Dus daar erg van genoten. Verder heerlijk bij gepraat over elkaars leven en de planningen voor de vakantie. We gaan naar Boedapest in de zomer. Dus ik ga nog iets verzinnen voor de meivakantie, dat komt wel goed dat kan niet anders. Verder natuurlijk veel te veel dingen gekocht die niet nodig waren maar wel leuk. Weer dingen voor school. Om 16.00 besloten we om maar naar huis te gaan. Bijzonder als je ontdekt dat je ineens vanuit een totale rust ineens in een complete chaos beland. Er was een stroomstoring tussen Utrecht en den Bosch . Bijzonder omdat daardoor ineens zoveel uitvalt dat je je afvraagt of de NS nu nog steeds niets geleerd heeft. Kennelijk niet dus.

Besloten om de gok te wagen om via Nijmegen te gaan. Ben niet de enige blijkt. Volle bak dus. Terwijl we ons door alle mensen worstelen blijken twee dames een nieuw geplaatste bank voor 5 personen pontificaal bezet te houden. Dus tja vriendelijk verzocht of ze hun tassen van de bank konden haken zodat wij ook konden zitten . Dat kon dus met moeite. Wij blij met onze plek totdat bleek dat deze dames broodjes met knakworst gingen eten die ze klaarmaakten daar. De geur van knakworst uit blik was dermate bijzonder dat ik zo weer terug was in mijn jeugd.
In de coupe zat ook een jongen te bellen, bijzondere ervaring hoe vaak in een gesprek het woord kloten, fuck, shit, kut etc langs kan komen . En dat in 1 of 2 minuten afschuwelijk en hard.

De overstap op Nijmegen ging ook niet vlekkeloos. Het aangegeven spoor bleek niet te kloppen dus weer zoeken en bidden . Wat een gedoe is dat altijd. Maar gelukkig kon ik me proppen in een overvolle tussenstuk waar ik intiem stond te ruiken aan ongewassen haren, vochtige kleding en slechte adem. Verbazend hoeveel privĂ© details in een trein bespreken terwijl iedereen mee kan luisteren. Dit meisje is in ieder geval niet zwanger vertelde ze. De rest van hoe  en wat bespaar ik jullie maar het was in ieder geval voor haar erg prettig en voor hem ook geloof ik. Jammer van dat condoom dat knapte.

Daarna ontzettend leuk zitten te praten met een vrouw die in haar eentje op vakantie ging naar Zuid Afrika. Erg leuk over haar reizen. Over mijn reizen, over het werk etc. Kortom, ondanks dat we voor Utrecht 10 minuten stil stonden on the middle off nowhere. Was het erg leuk en prettig.
Op Utrecht kon  ik meteen instappen. De eetpauze was niet te dien. Dus hup weer de trein in en wederom blijkt de wegen  van de na ondoorgrondelijk 6 minuten voor de eindstreep juist staan we stil voor Alphen omdat de trein uit Leiden 10 minuten vertraging heeft.  Het was een bijzondere reis dat is op zeker.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten