woensdag 18 oktober 2017

marrakech (dag 3)

Vandaag vroeg op en vertrokken naar Essaouira, half 7 op, Okey 6 uur, 7 uur ontbijt en half 8 zouden we worden gehaald. Midden in de nacht werd ik wakker van een ratelend geluid en dacht nog Hey welke idioot gaat om 4.00 staan te drilboren.... totdat ik ontdekte dat het mijn airco was die vast was gelopen .  Dus uitgezet nog wat gesnozeld en dus op om 6 uur call of nature.

Snel douchen en aankleden en naar beneden samen ontbijten , beiden nog wat slaapdronken maar we redden het met gemak, lang wachten in de lobby om uiteindelijk te worden opgehaaakd. Het was grappig we moesten langs nog een hotel en daar zaten mensen die zich hadden verslapen, gevolg dat we meteen achterliepen op schema. Naar een overstapplaats en daar in de goede bus, deze bus was iets groter maar een jonde chauffeur die prachtig Frans en Arabisch spreekt, lief kan lachen en alsof hij les vsn mij had gehad  ook goed dom kon kijken, maar dat was het. Gelukkig spreek Kitty redelijk Frans en was er wat conversatie op de voorbak . Ik kom niet verder dan papa fume la pipe, en j’a time MON amour en een  zin om hem uit te nodigen voor sex.... dus leve Kitty.

Vriendin Kitty heeft zich goed geweerd, de rit van drie uur werd 4 uur wegens “ leuke” uitstapjes zoals koffie drinken bij een soort kunstachtige museum, later bij een oliemaalerij, later bij feiten in een boom, kortom het was doorspekt met culturele activiteiten, boeiend en leuk. Bij aankomst in de stad die we wilden bezoeken bleek onze maaltijd tegenstaan uit vis en vis en vis en Nigerese vis. Dom lachen en lief kijken, en je briefje vergeten met de Arabische tekst waarop staat dat je geen vis, vlees en gevogelte eet, en geen Frans spreken helpt niet. Hun Engels is net zo goed als mijn Arabisch.  Wederom leve kitty, vakkundig in het Frans heeft ze uitgelegd dat ik geen vis etc eet, dus kreeg ik een pizza margaretha en een bordje patat. Terwijl de dames ( we waren met zn 3en, de rest was al vertrokken) zaten te eten kwam mijn eten wat later met en pizza koerier. Prima mini pizza, prima patat, goed water dus prima gehad. Daarna gingen Kitty en ik samen de meduna in, de oudste van Marokko, maar wat een mooie, heb er vreselijk veel fotos gemaakt. Een prachtige muurschildering waarop reanimatie werd uitgebeeld. Zo slim en handig, stap voor stap neergezet. Daarnaast geen opdringerige mensen die willen verkopen, maar gewoon leuk. In voor een gesprek, kreeg naast teenslippers vandaag ook nog stuff aangeboden... heb maar bedankt. Zei iets te hard No i dont  want drugs.... papa niet blij.

We hebben heerlijk hier lopen dwalen en genieten. Een aanrader. Daarna even nog over het strand gelopen mijn voeten laten kussen door het ware van de Marokkaanse zee, en tien terug de bus in. Deze rit ging sneller, onderweg 1 stop, daarna binnen 3 uur thuis. Heerlijk gegeten bij de salade bar op de hoek. De reis ingecheckt en een spelletje skibbo gedaan koffer ingepakt, ik kom met minder terug dan ik ging, maar dat klopt wel. Daarna blog geschreven en gaan slapen morgen vroeg dag. We vliegen om half 11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten