vrijdag 1 februari 2019

uitdaging voor de leerlingen van de ISK

Soms maakt een situatie dat je ineens iets anders moet gaan doen.
Aangezien op mijn schooltje er behoorlijk wat problemen zijn om het rooster goed rond te krijgen is er het volgende bedacht, of ik even op donderdag het eerste uur les wil geven aan een isk klas, dit moest in een normaal les lokaal, omdat het dramalokaal is verhuurd dat uur.. Dit is altijd ingewikkeld omdat je daardoor dus ineens moet nadenken.

Gelukkig ben ik niet een beginnende docent, maar een docent met een behoorlijke dosis ervaring maar ook een docent die al langer met de klappen van de zweep werkt.. dus het was vrij eenvoudig om iets te bedenken wat ik ook kon geven in een normaal lokaal.

Ik had een pak met zelfgemaakte kaartjes meegenomen waarop twee personen staan die in een bepaalde houding staan. De leerlingen kregen de opdracht om deze houdingen na te doen  als een foto.

In totaal kregen ze drie kaarten met een foto waarop twee personen staan.
Van te voren had ik heel duidelijk verteld dat het niet gaat om man of vrouw of hond en mens maar dat het ging om hoe ze staan, zitten, etc, dat moesten ze na doen.

De leerlingen gingen er mee aan de slag en hadden er toch een lol in.. ze genoten gewoon hiervan.. 

Aan het einde moesten ze een logische stap maken naar de drie plaatjes aan elkaar maken.. wat ze ook konden

De gevorderde groep heb ik uitgedaagd met de opdracht dat ze alle foto's achter elkaar moesten zetten en dat ze dan op een door hun gekozen muziekje. en het was het nummer wat ik echt een draak vind maar dat weten zij niet, My heart will go on. van Celine Dion.. van de Titanic.. afschuwelijk, maar het paste wel bij hoe ze de 12 plaatjes maakten en deden.. 

Grandioos deze leerlingen hoe ze dit oppakken en hoe ze stralen.. dit is toch voor mij het begin van ze te leren toneel spelen.. 

In de les zit namelijk al begin midden eind van een toneelstuk maar ook zit er in hoe ze de overgangen moeten maken van het ene naar het andere.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten