donderdag 7 februari 2019

Green screen

Omdat er het toch staat, omdat het zo leuk is, omdat ik er van geniet om met mijn leerlingen van de ISK iets te doen waar ze blij van worden en nog veel meer redenen.. besloot ik deze week om maar eens iets anders te doen.

De leerlingen uit klas 2 zijn bezig met hun carrousel opdracht, ze moeten een filmpje maken met greenscreen. De eerste klassen kregen deze week een experimenteer opdracht waarbij ze gebruik moesten maken van het green screen. In het begin leg ik ze uit hoe de app werkt van het groene doek, daarna leg ik ze uit wat ze moeten doen om de foto te maken waarop ze zelf staan met een zelfgekozen achtergrond. Ik zei ook meteen erbij dat het voor een cijfer is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet nodig te zijn, het is iets wat ze leuk vinden. Ze genieten enorm van dit. Ze moesten zelf een foto maken en ook een foto maken van een ander.

Het is zo grappig om te zien wat voor foto's de jongens maken en de meiden. Ze staan met elkaar als groepje en gaan dan aan de slag. Ik kijk dit aan op een afstandje.

De isk klassen is een ander verhaal, ik laat ze een achtergrond kiezen, ze mogen van mij zomaar op hun telefoon, daarna ga ik de foto maken en ga ze ook afdrukken van ze. Ze zijn dolblij met de foto en ik zie dan ook regelmatig foto's die gemaakt zijn met het groene doek voorbij komen op facebook of op instagram

Het is een eenvoudige les maar zo genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten