maandag 25 februari 2019

Budapest dag 2


Soms zijn bedden een crime in hotelkamers, niets zo lekker als je eigen bed is mijn mening. Dit bed overtreft al mijn verwachtingen naast een prachtige ruime kamer, een heerlijk douche, Okey de tv staat op de enige tafel van de kamer en is formaat bakbeest, dus er blijft weinig ruimte over voor iets anders onnutigs aan die tafel. Reden tot klagen is er niet. Okey even wat gedoe gehad met de deur, ik kreeg hem niet op slot, maar dat bleek een handigheidje, ik moest de klink omhoog doen en dan kun je de sleutel omdraaien. Opgelost. Ook de safe had wat opstartproblemen, naaar dat was ook zo klaar. Kortom geen reden tot klagen en zuchten.

Vandaag de streetarttour op het programma, vreselijk veel zin in. Door schade en schande wijs geworden hebben we gisteren al een goed plan bedacht. Streetarttour, daarna lunchen, een korte wandeling naar de Walvis en door naar de theatertuin waar standbeelden staan van acteurs. En als afsluiting een boottochtje.

Door schade en schande wijs geworden ben ik opzoek gegaan naar een sjaal. Het is kouder dan men had beloofd.. dus toch iets verkeerd ingepakt, dus vandaag maar een hempje om de nek als sjaal, effectief en prima oplossing lijkt me.

Het ontbijt bestond uit droge broodjes en smerige thee maar we klagen niet. Daarna met de metro naat de Wheel of Budapest waar we de freetour starten. Het was even zoeken, maar het zoeken zorgt ervoor dat we contact hebben met de locals erg gezellig ook. Men is hier erg bereidwillig om te helpen, en je de goede weg te wijzen. Bij aankomst was het wederom goed geregeld, we konden zo naar onze gids. We begonnen aan de tocht, voor mij was het bij de eerste stop al duidelijk.. dit is een tocht met georganiseerde streetart. De overheid kiest de maker uit en tevens welk kunstwerk het moet worden, gevolg het is Het mooie schilderijen zijn, interessant voor de bewoners van budapest, maar voor een street art liefhebber een tegenvaller, de undergroundscene is er minimaal en dat wat er is is werd geen aandacht aan besteed, gemiste kans.

Na de tocht zijn we gaan eten in een oud spoorweggebouw prima gegeten en de rest van  ons programma gaan volgen , de tuin met de beelden bij het nieuwe theater, prachtige beelden waren er te zien. De entree al door twee gordijnen, in de gordijnen een prachtige man en vrouw uitgehakt. Een acteur in brons die aan komt lopen met twee koffers in zijn armen na een optreden, opweg naar huis. Een bankje met daarop een acteur, die kijkt naar een prachtig stuk decor in het water. Ik
Vond dit het cadeutje van de dag. Daarna doorgelopen naar de tram, deze genomen maar de Walvis, een soort markthal maar iets saaier. Architectonisch mooi, maar verder niet echt boeiend.

Hierna naar een straat gelopen. De nodige dingen gekocht, tevens ook zitten eten. Het eten is prima, de toetjes, lees taart geweldig. Daarna terug met de metro naar het hotel.

Bij binnenkomst in mijn kamer leek het wel een sauna, dus ik
De verwarming lager draaien, wat resulteerde dat ik met de knop in mijn hand stond. Ook was mijn kamer niet opgeruimd, niet de handdoeken vervangen etc, dus tja.

Ik naar beneden en eerst de knop gegeven, daarna gevraagd of het misschien gebruikelijk was dat de kamers niet werden opgeruimd door de schoonmaak en dat de handdoeken niet werden vervangen. Nou nee dus, ik denk dat iemand morgen een zware dag heeft. Vind ik niet leuk maar het is niet anders.

Samen met susan nog ff twee spelletjes Skibo gedaan en de blog afgeschreven en het was tijd de dag af te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten