woensdag 6 februari 2019

The Little drummergirl

Deze serie heb ik gevolgd en wat was het mooi en spannend, ik had dat niet verwacht en was dan ook aangenaam verrast over het verhaal en de spelers.

Een aanrader om deze serie via npo terug te kijken, hij is prachtig


recensie over de serie:
The little drummer girl, een BBC-serie gebaseerd op de gelijknamige roman van John Le Carré uit 1983, gaat over een jonge Britse actrice die undercover gaat voor de Israeli’s om een Palestijnse terroristencel op te rollen – en haar rol zo goed speelt dat de Israeli’s (en de kijker) niet meer weten aan welke kant ze staat. Als ze dat zelf nog weet. The little drummer girl mag gaan over de strijd tussen de Palestijnen en de Israelische geheime dienst die in de jaren zeventig en tachtig op het Europese continent werd uitgevochten; het is ook een verhaal over een actrice, een regisseur (haar ‘handler’) en haar tegenspeler (de spion met wie ze repeteert) die de weg in hun eigen plot lijken kwijt te raken.
The little drummer girl is van het team dat vorig jaar met de Le Carré-bewerking The night manager kwam. Ook hier weer een zesdelig verfilming met internationale sterren (in dit geval Michael Shannon als hoofd van de Israelische anti-terrorisme eenheid en Alexander Skarsgard als zijn meest talentvolle spion), maar de verschillen zijn groter dan de overeenkomsten. The night manager had ook een undercoverplot, maar liep over van de Mediterrane glamour, en hoofdrolspeler Tom Hiddleston werd onmiddellijk tot de volgende James Bond uitgeroepen. En waar de lijn tussen goed en kwaad In The night manager duidelijk was gemarkeerd door de wet, is dat in de wereld van deze geheime oorlog in Europese hoofdsteden heel wat lastiger vast te stellen.
Bij The Little Drummer Girl is gekozen voor de regie van de Koreaan Park Chan-wook, de man achter films als Oldboy en The handmaiden, die niet alleen de periode schitterend en stijlvast in beeld brengt, maar af en toe ook geïnspireerde waanzin loslaat die we kennen uit zijn Koreaanse meesterwerken.
Maar het is toch vooral de serie van Florence Pugh, een 22-jarige Engelse actrice die grote indruk maakt als Charlie. Vanaf haar eerste scènes weet je dat haar tijdperk is begonnen, zoals je ooit Carrie Coon of Carey Mulligan het beeld zag binnen wandelen. Charlie is de meest avontuurlijke en uitgesproken van een groep acteurs, die zorgvuldig een internationale plot wordt ingetrokken, waarbij haar talent haar heel geschikt maakt voor de rol die ze moet spelen, maar haar ook in de weg zit, als ze ver van het theater ontdekt dat haar empathie geen grenzen kent. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten