Afgelopen donderdag was het weer raak, we hadden al vrij vroeg gereserveerd voor 5 personen om met elkaar te gaan eten in het Restaurant van mijn school. Helaas moesten er 2 afzeggen dus besloten we om 2 andere collega's mee te vragen om met ons mee te gaan eten..
Om half 6 begon het diner met elkaar en konden we aan tafel. Iedereen had er zin in, de leerlingen hadden de avond een feestje gehad wat dus erg laat was geworden waardoor ze niet minder gemotiveerd waren om er wat van te maken, maar ze hadden het wat lastiger die avond.. maar ja in de avond een bink/ binkin ook dan in de ochtend op je werk en dat deden ze ook.. ondanks de wat restverschijnselen van het feestje.
De leerlingen deden aandoenlijk hun best, en ook in de keuken was de keukenbrigade vreselijk goed bezig met van alles en nog wat om het zo mooi en goed mogelijk te doen.
We begonnen met een starter, een kleine bruschetta met tomatensalsa, met daarop ook stukjes kaas.
Onder het genot van ons drankje, aangenaam gezelschap gingen we ongemerkt over op het koude voorgerecht die bestond voor de niet vegetarisch mensen onder ons uit een carpaccio en een glaasje met een garnalen cocotail. het was volgens mijn tafelgenoten heerlijk, ik kreeg een bordje met twee mooi opgemaakte salades met diverse smaken, links staat steeds het eten voor de niet vegetarische mensen en rechts het vegetarische gerecht op de foto's
Nadat dit was genuttigd kregen de anderen een glaasje met runderbouillon met daarin een prachtige ster van bladerdeeg, ik kreeg een heerlijke kopje met broccoli soep.
De spoon kregen we allemaal al dan niet met alcohol en dit keer heb ik deze dus kunnen proeven...
Als hoofdgerecht kregen de anderen een hertenbiefstuk met garnituur en ik kreeg een prachtig gerecht gemaakt met fillodeeg met een knolselderij puree met allemaal verschillende soorten groente in het gerecht..
En het grand dessert was heerlijk .
Het is elk jaar weer een feestje om in het restaurant te eten waar je de kracht van de collega's ziet die echt alles uit de leerlingen halen wat ze kunnen en ze in hun kracht zetten.. wat een vakmensen lopen daar rond in het restaurant en keuken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten